23948sdkhjf

Flådefornyelse hjalp Lauritzen Bulkers til rekordresultat

Det var ikke mindst en større rokade i Lauritzens Bulkers flåde, der førte til selskabet rekordresultat for 2022

Rederiet Lauritzen Bulkers står i dag med en nærmest helt fornyet flåde efter selskabet har afhændet en række ældre skibe og erhvervet nye i handysize-segmentet.

Det fortæller Tradewinds.

Lauritzen Bulkers kom ud af 2022 med et driftsresultat fra kerneforretningen tørlast på 115 mio. USD i 2022 sammenlignet med 91 mio. USD året før. 

Lauritzen med rekordresultat trods udfordringer

Over for Tradewinds gør adm. dir. i Lauritzen Bulkers, Niels Josefsen, opmærksom, på at det ikke mindst var rederiets fokus på asset management, der hjalp til beslutningen om at skifte ud i flåden.

- Dette fokus på asset management resulterede i, at vi solgte alle vores skibe i juni på toppen af markedet, fortæller han til den maritime nyhedstjeneste.

Alene salget af tre ældre handysize-skibe gav et nettooverskud på 20,8 mio. USD og blev solgt til græske og tyrkiske rederier, oplyser direktøren til Tradewinds.

- Det var en svær beslutning. Vi tjente mange penge på disse fartøjer på daglig basis. Vi tjente måske 20.000 dollars i kontanter om dagen, men ser vi på markedet nu, er vi ret glade for, at vi solgte dem, og i mellemtiden har vi købt skibe tilbage, men til en lavere pris, fortæller Niels Josefsen.

Lauritzen Bulkers købte i løbet af året seks nyere handysize-skibe og har optioner på køb af yderligere fire til levering i 2023. Desuden har rederiet også indgået charteraftale på seks nybygninger, der bliver leveret i de næste to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19