23948sdkhjf

Første krigsskib fra US Navy på dansk skydebane

For første gang har en amerikansk destroyer været på skydebanen ved Gniben ud for Sjællands Odde

Forsvarets øvelsesområde ved Gniben ud for Sjællands Odde er perfekt til at træne maritime forsvarssystemer, og det benyttede den amerikanske destroyer 'USS Arleigh Burke' sig af, da skibet alligevel var i nærheden.

- I dagens træning har vi fokuseret på at spore og nedkæmpe luftmål med vores Close in Weapon System (CWIS). Det er en fantastisk god mulighed for at træne besætningen og afprøve skibets våbensystemer, som er kritiske i at forsvare skibet mod trusler fra luften, fortæller næstkommanderende ombord på destroyeren 'USS Arleigh Burke', commander A. Bowman.

Første krigsskib fra US Navy på dansk skydebane

Det er første gang, en amerikansk destroyer laver skydeøvelser af den karakter på den danske skydebane i farvandet omkring Søværnets Center for Våben ved Gniben på Sjællands Odde. Faciliteterne og havområdet anvendes først og fremmest af danske og allierede krigsskibe til at træne skarpskydning med gængse våbentyper mod både sø- og luftmål.

- Til dagens træning imod lufttrusler sender vi fjernstyrede droner i luften, hvor vi flyver i mønstre, der efterligner f.eks. varme- eller radarsøgende missiler, kampfly eller - naturligvis - droner af forskellig slags, forklarer Jens Kristian Terp Petersen, der er chef for Søværnets Center for Våben.

75 skud pr sekund

Skydeøvelserne begynder som oftest med en række angreb, hvor skibet blot sporer truslerne, hvorefter det overgår til faktisk at skyde med skarpt imod dem. Under den aktuelle træning foregår det med CWIS våbensystemet, der affyrer op til 75 skud pr. sekund. Der er ikke mange af den slags skydeområder med lignende træningsmuligheder i Nordeuropa, så for amerikanerne er det en god mulighed for at få trænet skarpskydning, mens de er i regionen.

- Vi har været på udkig efter skydebaner som denne, og dagens træning i dette område har vist, at vi kan bruge det og operere sammen med vores partnernationer. Så det øger helt afgjort vores mulighed for at få gennemført træning af den karakter, fortæller A. Bowman fra 'Arleigh Burke'.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Farvel til de rene linjers mester: Her er Tage Wandborgs smukke færger og krydstogtskibe
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Flere smuglervarer bevæger sig i forsyningskæderne
Nordkorea hævder at have testet tsunamiudløsende drone
Skyder danske milliarder i tysk havvind
Den store forsyningskæde-operatør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.156