23948sdkhjf

Indien på vej med de første havvindmøller - Danmark har hjulpet

Indien er på vej med sit første havvindsudbud, som vil gavne klimaet og skabe nye muligheder for dansk erhvervsliv på det indiske marked. Danmark har med teknisk rådgivning hjulpet Indien med udbuddet

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard er sammen med udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen lige nu på erhvervsfremstød i Indien med en række grønne danske energivirksomheder og med kronprinsparret i spidsen for blandt andet at hjælpe Indien med den grønne omstilling.

- Dansk ekspertise og danske grønne løsninger kan gøre en forskel på helt stor skala i Indien. Indien har verdens største befolkning og er verdens tredjestørste drivhusgasudleder. Derfor har det en enorm klimaeffekt, når vi bidrager til Indiens grønne omstilling, siger Lars Aagaard i en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Første udbud af havvind

Ifølge meddelelsen er behovet for grønne løsninger i Indien er større end nogensinde, og især etablering af havmøllerparker er interessante. 

Indien vil nemlig snart sætte gang i sit første havvindsudbud på 4GW, hvilket skal ses på baggrund af, at der lige nu er ingen havvindmøller i Indien, men den indiske regering har en ambition om at have 30 GW havvind allerede i 2030. 

Det er blandt andet den ambition, som den danske delegation Indien vil bidrage til at realisere. 

Indien ønsker grøn vækst, og det kan Danmark hjælpe med.

- Indiens elforbrug ventes at blive tredoblet frem mod 2040. Det svarer til mere end EU's samlede elforbrug. Det vil kræve store investeringer i den indiske energiforsyning. Både Indien og resten af verden er bedst tjent med, at de investeringer går til grønne løsninger. Derfor støtter Danmark op om Indiens grønne omstilling, siger Lars Aagaard.

Danmark og Indien indviede i 2021 et videnscenter for havvind (Centre of Excellence), som skal hjælpe med at opnå de ambitiøse planer for havvind. Her bidrager danske eksperter fra Energistyrelsen med teknisk assistance og erfaringer om alt fra regulering til markedsdialog og udbudsprocesser. Centret har desuden været med til at understøtte udviklingen af Indiens første udbudsproces, herunder udpegningen af relevante zoner for de første havvindmølleparker.

Når udbuddet om kort tid går i gang vil verdensførende danske havvindsvirksomheder kunne byde eller senere blive leverandører til havvindsudbygningen. 

På erhvervsfremstødet har Lars Aagaard mødtes med de indiske ministre for klima og energi. Her blev man enige om at skrue op for samarbejdet inden for energieffektivitet og grøn brint. I den danske delegation finder man repræsentanter for A.P. Møller-Mærsk, Vestas, Danfoss og Grundfos.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Generationsskifte skrumper Falcon Maritime Group: Direktør fokuserer nu primært på rederidelen
Color Line-færge er igen på farten
Kasserede bøjer skal blive til havestole
Kalundborg Havn slår rekord efter APM-indflytning
Derfor dykkede Mærsk-aktien onsdag med 25 pct.
Mærsk køber 22 kølelagre og over 500 lastbiler i Sydafrika
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.172