23948sdkhjf

Bunkrings-milepæl blev passeret i Gøteborg

En milepæl for brugen af metanol som skibsbrændstof er passeret i Gøteborg Havn. Det skete da den metanoldrevne færge ’Stena Germanica’ mandag blev det første ikke-tankskib i verden, der blev bunkret med metanol fra ship-to-ship fra et tankskib.

- Operationen beviser, at det er muligt at bunkre metanol fra skib til skib og den styrker Gøteborg Havns position som bunkringsknudepunkt. Det viser også, at det kan gøres på en sikker og effektiv måde - ikke kun her, men også i andre havne rundt om i verden, siger Christoffer Lillhage, forretningsudvikler hos Gôteborgs Hamn AB, der også ser bunkringen som en døråbner i shippingindustriens forhold til metanol:

- Nøglen til succes er at arbejde sammen på tværs af værdikæden for at finde en pragmatisk og sikker metode til at implementere metanolbunkringsprocedurer. I sidste ende vil det bidrage til industriens mål om at reducere skibsfartens kuldioxidudledning kraftigt, siger Christoffer Lillhage.

Vigtigt værktøj

Fartøjet, der blev bunkret, var Stena Lines ro/pax-færge ’Stena Germanica’, som indtil da kun havde været bunkret med tankbiler. Bunkring ship-to-ship er dog en mere effektiv proces – både set fra et volumen- og et forsyningskædeperspektiv.

- ’Stena Germanica’, som i dag forbinder Gøteborg med Kiel, blev verdens første metanoldrevne færge i 2015, da Stena Line ombyggede det 240 meter lange skib, i samarbejde med Methanex, Wärtsilä, Gøteborg Havn og Kiel Havn. Vi hilser direkte ship-to-ship bunkring velkommen som et værktøj til at opnå en stabil og effektiv forsyningskæde for metanol – det er nødvendigt i Stena Lines skifte til alternative brændstoffer og for at fastholde vores position som førende inden for bæredygtig skibsfart, siger Maria Tornvall, Head af bæredygtighed på Stena Line.

Mærsk har aktuelt 19 store dualfuel metanoldrevne containerskibe i ordre. I den mindre tonnagekategori har containerfeeder-rederiet X-Press Feeders ligeledes otte skibe i ordre, hvor det første ventes idriftsat allerede i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093