23948sdkhjf

Aarhus Havn bygger tankstation til brint sammen med Everfuel

Som Danmarks største erhvervshavn er Aarhus Havn et trafikalt knudepunkt, hvor sø-, luft- og landtransport mødes i stor stil. Med ambitioner om at blive Østersøområdets mest bæredygtige havn, er det centralt at fremme bæredygtige transportmidler. Derfor etablerer Everfuel i samarbejde med Aarhus Havn en ny brinttankstation på havnen.

En ny brinttankstation ser dagens lys i løbet af 2023. Det betyder, at taxier, varevogne, lastbiler, busser og andre tunge køretøjer kan tanke grøn brint fra sommeren 2023. Det vil også være muligt for private køretøjer at tanke ved tankstationen, der kommer til at ligge på hjørnet af Østhavnsvej og Oceanvej.

- Aarhus Havns vision er at blive den mest bæredygtige havn i Østersøområdet. For at opnå det skal havnen støtte bæredygtig mobilitet både til vands og til lands. Vi tror på, at brint kommer til at spille en vigtig rolle i omstillingen af den tunge vejtransport, og ved at tilbyde en placering til en brintstation i et vigtigt logistikknudepunkt er vi med til at skabe de nødvendige incitamenter for lastbiloperatører til at overgå til brintlastbiler, siger Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn.

Everfuel har i forvejen annonceret brinttankstationer i Vordingborg og Taulov. Med en kommende station i Aarhus vil der være et mere sammenhængende netværk af stationer. Ligesom placeringen i Vordingborg og Taulov er placeringen i Aarhus en del af Trans European Transport Network (TEN-T), som omfatter de vigtigste forbindelser og knudepunkter i hele EU.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Mærsk-ejet historisk tysk containerrederi skal skifte navn
Molslinjens Forsea-handel er nu kommet helt over målstregen
Ustabilt Europa får politikere til at genoverveje salget af Nyholm
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125