23948sdkhjf

Verdens første digitale skibsregister er dansk

Ejerskift og andre ændringer af 6.000 skibe i det danske skibsregister kræver ikke mere papir. Kun enkelte anmeldelser, som f.eks. hyppige registerskift, skal fortsat ske manuelt

Danmark har i denne uge søsat verdens første digitale skibsregister. Det skal få bugt med bøvlet papirarbejde og højne sikkerheden i forhold til skibsregistrering.

Det digitale skibsregister gør op med manualt papirarbejde vicedirektør Niels Peter Fredslund

Sådan skriver Søfartsstyrelsen, som står for verdenspremieren.

Der er i dag over 6000 skibe registreret i de danske skibsregistre. Den praktiske indregistrering af skibe og ændring af registreringer i forbindelse med eksempelvis ejerskifte er indtil nu foregået manuelt.

Søfartsstyrelsen har i denne uge lanceret det nye digitale skibsregister, der skal lette arbejdsbyrden med hurtigere og mere effektive arbejdsgange for alle, der er involveret i registreringen af et skib i Danmark.

Samtidig bidrager systemet med et ekstra lag af sikkerhed og kontrol i forhold til skibsregistrering.

- Digitalisering er et centralt omdrejningspunkt for fremtidens skibsfart. Lanceringen af det digitale skibsregister i dag er et væsentligt initiativ i den forbindelse. Det digitale skibsregister gør op med manualt papirarbejde og har stort potentiale til at effektivisere og lette de administrative byrder for rederier ved skibsregistrering og skibshandel, siger styrelsens vicedirektør Niels Peter Fredslund i meddelelse.

Hyppige registerskift skal fortsat ske på papirmanuelt

Der er enkelte anmeldelser, som fortsat kun kan ske manuelt. Det drejer sig f.eks. om anmeldelse af hyppige registerskift. 

Det manuelle gælder også anmeldelse om - som styrelsen skriver - at et skib, som er anmeldelses/registreringspligtigt skib, jf. Søloven § 10, stk. 3, vil blive registreret i et ikke-dansk register, jf. Søloven § 17, stk. 5. Dette skal anmeldes til Skibsregistret på ”Erklæring om dansk ejers registrering af skib under fremmed flag”. 

Positive reaktioner fra branchen

Verdenspremieren får positive reaktioner med sig på de sociale medier. Således 'hylder' en direktør i brancheforeningen Dansk Rederier nyheden på LinkedIn, en anden læser skriver 'fantastisk god nyhed', og enkelte kaster sågar et 'hjerte' ud som en kommentar til nyheden.

Læs mere om Digitalt Skibsregister her.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kendt megabygning i Københavns Havn vinder designpris
Brasilien sænker asbestfyldt hangarskib
Færge ramte havnemole i Rønne i blæsevejr
Sag berammet: Til marts skal 28 russere i landsretten
FBC og fagforeninger strides om arbejdsregler på havet
LEDER: Havnearealer er jaget vildt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125