23948sdkhjf

Kendt søfartsskole omdannes til seniorboliger

Kogtved Søfartsskole i Svendborg står foran større renovering, der skal give byen 43 seniorboliger

Drømmer man om en seniorbolig i sin tidligere uddannelsesby, så er mulighederne der nu, for boliggruppen Humlebo er netop ved at renovere den tidligere søfartsskole Kogstved Søfartsskole til 43 seniorboliger. 

Den historiske uddannelsesinstitution ligger i naturskønne omgivelser med panoramaudsigt over Svendborgsund, og renoveringen sker med materialer, der passer til bygningens stil og er tro mod bygningernes oprindelige udtryk.

Kogtved Søfartsskole er oprindeligt opført som en villa i 1920 af en grosserer fra Odense og blev i 1943 omdannet til det, der i dag er kendt som Kogtved Søfartsskole, da villaen blev købt af skibsrederne Knud og Ivar Lauritzen, Rederiet J. Lauritzen, og som løbende er blevet udvidet og renoveret, indtil den i 2008 lukkede. 

Ifølge bestyrelsesformand og ejer af Humlebo Gruppen, Carsten Rasmussen, har byggeprojektet i høj grad centreret sig omkring at bevare historien, hvilket stiller store krav til materialevalget:

- Kogtvedsund er en speciel størrelse. Både i forhold til selve bygningerne og beliggenheden, men i særdeles også i forhold til stedets historie. Derfor har det også været vigtigt, at hele projektet har kvalitet i højsædet, siger han og fremhæver bygningens karakteristiske store, buede vinduespartier, der for de koblede vinduespartier er udviklet specielt til Kogtvedsund af Frovin Vinduer for netop at bevare det oprindelige udtryk.

Store planer for et unikt område

Ifølge Carsten Rasmussen har planerne for Kogtvedsund været længe undervejs, fordi man har ventet på det helt rette øjeblik til at omdanne skolebygningen ved Svendborgsund.

- Søfartsskolen havde været til salg i mange år, hvor vi naturligvis fulgte med på tæt hold. Det resulterede i, at skolen blev købt i 2019, hvorefter projektet begyndte. Her har forarbejdet med lokalplaner også taget et par år. Men i foråret 2022 tog vi det første spadestik og, hvis alt går planmæssigt, så regner vi med, at seniorboligerne står færdige i november 2023, siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

- Mange lokale har et stort kendskab til området omkring Kogtved Søfartsskole. Det betyder også, at mange har en holdning til stedet og dets fremtid. Tanken bag projektet har derfor været at skabe et område, som tager udgangspunkt i områdets eksisterende landskabelige værdier og ældre bygningsmæssige kvaliteter, så vi både er tro mod bygningen og dens omkringliggende natur. På den måde kan vi tage Kogtvedsund videre til dens næste afsnit i historiebøgerne.

Kogtvedsund (Tidligere Kogtved Søfartsskole)

  • Bygherre: Humlebo Gruppen
  • Hovedentreprenør: Hans Jørgensen & Søn
  • Arkitekt: C&W Arkitekter
  • Ingeniør: OBH Rådgivende Ingeniører
  • Landskabsarkitekt: LAND+
  • Vinduesleverandør: Frovin Vinduer & Døre
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297