23948sdkhjf

Esbjerg Havn får 211 mio. kr. til at uddybe sejlrende

Esbjerg Havn kan se frem til at få 211 mio. kr. til at uddybe sejlrenden, så store skibe kan komme ind i havnen. Pengene kommer fra EU’s infrastrukturfond, Connecting Europe Facility (CEF).

De danske havne er vigtig infrastruktur. De er en central del af den grønne omstilling transportminister Thomas Danielsen

Uddybningen vil også være til fordel for udbygningen af havvind i Nordsøen.

Det skriver Transportministeriet på sin hjemmeside.

- De danske havne er vigtig infrastruktur. De er en central del af den grønne omstilling, ikke mindst når det gælder udbygning af produktionen af energi fra havvind. Esbjerg Havn er samtidig strategisk vigtig i forhold til Danmarks indsats i NATO, og derfor er jeg glad for, at EU’s medlemslande har valgt at tilslutte sig Kommissionens indstilling, siger transportminister Thomas Danielsen (V) i meddelelsen.

EU’s medlemslande har godkendt indstilling fra Europa-Kommissionen om 432 millioner kroner til danske infrastrukturprojekter, blandt andet uddybning af sejlrenden ved Esbjerg Havn.

Glæder Danske Havne

Det glæder brancheorganisationen Danske Havne, for det understreger vigtigheden af, at de danske havne holdes skarpe og klar til fremtidens krav, hedder det på organisationens hjemmeside.

Pengene fra EU’s infrastrukturfond falder på et tørt sted og er en anerkendelse af, at en havn eller en ejerkommune ikke alene kan løfte de store investeringsopgaver, det kræver at være kritisk national infrastruktur og følger af nationale, politiske beslutninger på f.eks. klima- og sikkerhedsområderne.
Flere end halvdelen af de danske havne er på forskellig vis involveret i havvind-projekter, der fylder stadigt mere på havnene.

Ud over projektet ved Esbjerg har to andre projekter fået tilsagn om at modtage CEF-midler. Det drejer sig om støtte på cirka 26 mio. kr. til en forundersøgelse af et overhalingsspor ved Kalvebod mellem Københavns Hovedbanegård og Ørestad og et vendespor ved Københavns Lufthavn samt 196 millioner kroner til udvidelse af Ny Kastrup Station (Københavns Lufthavn).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097