23948sdkhjf

Norden går på juleferie med årets sjette opjustering

Norden har siden starten af året mere end fordoblet forventningerne til årets indtjening 

Norden kan fejre jul med årets sjette opjustering, og forventer nu en indtjening for 2022 på 730-780 mio. dollars, svarende til omkring 5,1-5,5 mia. kr. De hæves fra en forventning fra oktober på 650-730 mio. dollars. Det meddeler rederiet i en fondbørsmeddelelse. 

Ifølge rederiet skyldes stigningen i forventningerne især en stærkere end forventet operationel præstation i forretningsenheden Freight Services & Trading på både tørlast- og tankskibe. Forventningerne er også steget i Assets & Logistics, hvor Norden har realiseret yderligere fremleje- og salgsgevinster fra sin portefølje af ejede og leasede skibe. 

- Norden fortsætter med at vinde værdi i et svækket tørlastmarked og et fast produkttankermarked gennem stærke operationelle resultater i begge segmenter. Desuden gør vores tilgang til handel med aktiver os i stand til at realisere yderligere markedsværdier fra vores flåde af ejede og leasede skibe, siger Jan Rindbo, adm. direktør i Norden, i meddelelsen. 

Strøm at stigende forventninger

Rederiet øgede første gang sine forventninger til indtjeningen i 2022 i april måned. Her steg forventningerne til året fra 210-280 mio. dollars til 270-350 mio. dollars, svarende til omkring 1,9 mia. kr.- 2,5 mia. kr.

Siden har fulgt en strøm af opjusteringer, og nu lyder forventningerne altså på over en fordobling af, hvad man forventede i årets første måneder. 

Kigger man på Nordens aktie, kunne noget da også tyde på, at investorerne kvitterer for de høje forventninger. Den er nemlig det seneste år steget med 168,6 pct. 

Her til formiddag, siden nyheden om den seneste opjustering blev offentliggjort, er den i skrivende stund steget med 4,18 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093