23948sdkhjf

Ukrainsk maritim klynge optages i europæisk brancheorgan

Brancheorganisationen SEA Europe, som er fælles lobbyorganisation for 15 nationale maritime brancheforeninger, herunder den danske, har optaget den ukrainske maritime klynge som associeret medlem. 

Samarbejdet med og læring fra vores europæiske kolleger uden tvivl være afgørende for genopbygningen Olena Zhukova, Ukrainian Maritime Cluster

Det skete på en på en ekstraordinær generalforsamling, hvor SEA Europe godkendte ansøgningen fra Ukrainian Maritime Cluster.

- I disse meget vanskelige tider for vores virksomheder vil samarbejdet med og læring fra vores europæiske kolleger uden tvivl være afgørende for genopbygningen og styrkelsen af de maritime aktiviteter i mit land, siger Olena Zhukova, adm. direktør for Ukrainian Maritime Cluster i en meddelelse.

Nogle SEA Europe-medlemsvirksomheder har kontorer eller industrielle aktiviteter i Ukraine og har taget sig af de ukrainske familiemedlemmer, der arbejdede i de lokale virksomheder, fortæller SEA Europes generalsekretær Christophe Tytgat

Danmark melder sig klar til at hjælpe

Og det fortsatte hjælpearbejde melder den danske maritime industri sig også klar til.

- Der venter en stor genopbygningsopgave, når Rusland på et tidspunkt slipper sit tag i Ukraine. Også den maritime infrastruktur, industri og drift får brug for vores assistance, hvilket er en opgave, vi allerede nu er opmærksomme i den danske maritime industri på ud fra et ønske om at kunne hjælpe, siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

De vigtigste aktører i den ukrainske maritime sektor er skibsfart, skibsbygning, havne og ingeniørvirksomhed. Sektoren genererer en årlig omsætning på 1,4 mia. euro og skaber mere end 50 000 direkte arbejdspladser i 1200 virksomheder i landet.

Ukrainian Maritime Cluster er en national klyngeforening, som startede i Mykolaiv-regionen og udvidede sig til Kherson, Odesa og Kyiv. Foreningen repræsenterer i dag den ukrainske søfartssektor over for det internationale søfartssamfund.

SEA Europe har brancheorganisationer fra 15 lande som medlemmer, heraf Rumænien og Tyrkiet, der ligesom Ukraine ligger ud til Sortehavet. Se et kort her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Mærsk-ejet historisk tysk containerrederi skal skifte navn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.187