23948sdkhjf

Velhaver-havn skal udvides for  180 mio. kr.

Kommune søsætter rådgiverudbud som næste skridt i 180 millioners udvidelse af Rungsted Havn

Næste skridt i moderniseringen af Rungsted Havn er at indgå kontrakt med eksterne rådgivere, der skal bistå Hørsholm Kommune og Rungsted Havn med specialiserede kompetencer, når der skal bygges en havn, som kan leve op til fremtidens krav.

Rådgiverne forventes at være på plads i juni 2023, og et justeret budget og procesplan ligger klar til december 2023. Det skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

– Moderniseringen af havnen er et større projekt, der strækker sig over flere år. Det kommer til at kræve en række specialiserede kompetencer, som vi ikke besidder i kommunen. Det er vigtigt, at vi kommer rigtig godt fra start, så valget af rådgiver er afgørende for den videre proces og det endelige resultat, udtaler borgmester Morten Slotved om processen og arbejdet som venter.

Hørsholm Kommune og Rungsted Havn har i samarbejde udarbejdet udbudsstrategien med tilhørende udvælgelses- og tildelingskriterier

Tådgiverudbuddet til udvidelse af Rungsted Havn

  • Totalrådgiverydelsen består af den tekniske og æstetiske rådgivning og projektering på projektet gennem alle faser fra skitseforslag til anlægsfasen. Totalrådgiveren står desuden for udbud af anlægsaktiviteter og styring af entreprenører. Der peges på en totalrådgiverydelse fordi den giver mulighed for at skabe sammenhæng i programmet, finde synergier og optimere på tværs af delleverancerne som for eksempel veje, moler og rekreative anlæg. Totalrådgiveren forventes at være et større ingeniørfirma, der bliver suppleret af interne og eksterne (underrådgivere) til de særlige specialistområder, der indgår i projektet, herunder marine konstruktioner, kystmorfologi, trafik, bæredygtighed samt landskabsarkitektur
  • Bygherrerådgiveren skal bistå Hørsholm Kommune i forhold til styring af totalrådgiver. Herunder styring af den overordnede økonomi, totalrådgivers tekniske løsninger, anbefalinger og materiale. Der er blandt andet behov for særlig faglig viden ift. at bygge på søterritoriet
  • Udbud af multiklubhus og havnekontor foreslås håndteret i et separat udbud der igangsættes senere i processen, når vidensniveauet omkring fremtidige bygninger er større.

Kilde: Hørsholm Kommune

120 millioner fra kommune og 60 fra havnen

I september 2021 besluttede Kommunalbestyrelsen og Havnebestyrelsen at samarbejde om en udvikling og udvidelse af Rungsted Havn, som skal sikre, at havnen vedbliver at være et attraktivt sted for alle, som holder af at være på, i og ved vandet.

Samtidig besluttede politikerne at afsætte 120 mio. kr. til en gennemgribende modernisering af havnen. Hertil bidrager Rungsted Havn med 60 mio. kr., så budgettet når de 180 mio. kr.

Projektet rummer både en udvidelse af molerne og etableringen af en eventplads med blandt andet legeområde, bænke og solterrasser samt et udvidet og mere varieret strandområde med tilhørende klippeø og muligheden for at etablere en sauna. Projektet omfatter også bedre trafiksikkerhed for de bløde trafikanter og flere p-pladser samt flere badebroer, udspringstårn, udsigtsplatforme og rampe til vandet for gangbesværede.

Udviklingsprojektet er blevet til på baggrund af et oplæg fra en fælles styregruppe, som gennem et års tid har hentet input og ideer til udviklingen af havnen fra havnepladslejere, borgere, foreninger, erhvervsdrivende, naboer, skoler, kulturinstitutioner med flere.

Faser i udvidelsen af Rungsted Havn

Aftaleparterne er enige om, at projektet er skitseret til at gennemføres på 4 – 7 år og bestå af en række faser, som tænkes realiseret således:

Fase 0: Indhentning af kritiske tilladelser fra for eksempel Kystdirektoratet, detailprojektering, udbud af rådgivningsopgave, organisering med mere. Lokalplansarbejde igangsættes.

Fase 1: Molerne påbegyndes, indretning af byggeplads, mulige p-pladser på Strandvej og parkering ved Foderbrættet med mere.

Fase 2: Molerne færdiggøres og apteres med broer, terrasser med mere. Der laves uddybninger og Sydstranden udvides.

Fase 3: Nokkens landareal etableres, nye bådebroer og multiklubhus, klippeøen etableres, bebyggelser og broer på nordmolen, beplantning, klitter og legeplads mm. på sydstranden.

Fase 4: Broer og bygninger med mere på klippeøen, Nokken færdiggøres. Nye og forskønnede adgangsveje, promenader, parkering og vinteropbevaring. Stiforbindelse til nordmolen med mere.

Kilde: Udvikling af Rungsted Havn – En havn for alle

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Beskyldes for at overdrive beskæftigelsestal: Vi genkender ikke billedet
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.157