23948sdkhjf

Analytiker: Bunden er faldet ud af containermarkedet

Fragtraterne fortsætter med at falde, og det kan gå ud over rederiernes indtjening, advarer analytiker

For et år siden var containermarkedet underdrejet og fragtraterne på himmelflugt, men nu er festen slut, og fragtpriserne fortsætter med at rasle ned, og det endda på et tidspunkt, hvor mange rederikunder skal genforhandle kontrakter for det kommende år. Det skriver Finans, der blandt andet henviser til, at det toneangivende fragtindex Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) faldt med knap 5,9 pct fredag.

- Det er aldrig sket før, at bunden falder ud af raterne nu, og så hurtigt. Det kan bedst sammenlignes med en steppebrand. Rederierne er i granatchok, for der er ingen, der har forudset, at raterne ville falde nu og så markant, siger Bjørn Vang Jensen, direktør i Sea-Intelligence til Finans.

Han støttes af senioranalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen, der kalder faldet i fragtraterne for et ‘kollaps’.

I Mærsk tager CEO, Søren Skou, det dog mere roligt og peger på, at her er kunderne interesserede i den leveringsstabilitet, som rederiet kan tilbyde, frem for billige spotpriser, men erkender dog at tempoet er løjet noget af.

- Det vigtigste for os er, at vi også næste år vil have en meget stor del af vores forretning i vores langtidskontrakter, men det er klart, at de ikke vil blive indgået på samme niveau som på det her tidspunkt sidste år, hvor det hele bare fløj afsted, siger Søren Skou til Finans.

Ifølge Finans er fragtraterne faldet i 24 uger i træk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094