23948sdkhjf

Mærsk-toppen modtager erhvervspris

Sammen med en professionel jury har PwC udnævnt direktionen i A.P. Møller - Mærsk A/S som Årets Erhvervsprofil 2022. Topledelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S med CEO Søren Skou i spidsen har gjort en tydelig positiv forskel for dansk erhvervsliv og samfundet, lyder det.

Juryen fremhæver bl.a. i sin begrundelse, at topledelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S er lykkes med at transformere et vidtforgrenet, men stillestående konglomerat til et globalt, integreret logistikselskab, der kan forbinde og simplificere selskabets kunders globale forsyningskæder - dør til dør. 

Vejen gik gennem frasalg af gruppens energi-aktiviteter, en række store opkøb af logistik-virksomheder, en ambitiøs digital transformation og en lige så ambitiøs grøn transformation.

- En ny kultur er vokset frem, og A.P. Møller - Mærsk A/S er i dag en kilde til inspiration for dansk erhvervsliv, siger Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC i forbindelse med udnævnelsen.

Stærk og troværdig kommunikation

Som de første i shippingindustrien nedfældede A.P. Møller - Mærsk A/S i 2018 et mål om at blive CO2-neutral i 2050. I januar i år skar man et årti af og ændrede målsætningen til 2040. I 2030 skal CO2 udledninger fra Mærsk-flåden være reduceret med 50 % målt per container og udledningerne fra koncernens havne skal være reduceret med 70 procent.

- Topledelsen er garant for, at "man gør, hvad man siger", og A.P. Møller - Mærsks indsats på hele klimaområdet står således meget stærkt. Direktionen i A.P. Møller - Mærsk A/S udviser lederskab med et stærkt fokus på diversitet og inklusion. Dette med en åbenhed og klare udmeldinger samt handling. Det fortjener anerkendelse, udtaler Mogens Nørgaard Mogensen.

CEO Søren Skou er en ærlig kommunikator og har opbygget et troværdigt personligt brand, der bl.a. er kendetegnet ved en afdæmpet, rolig stil. Han har markeret sig i den offentlige debat på relevante erhvervsemner, herunder bl.a. klimaagendaen, EU og mangfoldighed.

- A.P. Møller - Mærsk A/S har desuden kommunikeret klart og tydeligt om Ruslands krig mod Ukraine og nødvendigheden af, at virksomheder bliver målt på det, de gør. A.P. Møller - Mærsk har således lavet et total exit fra Rusland, da man ikke ønsker at støtte op om det russiske regime, understreger Mogens Nørgaard Mogensen.

Fakta: Om prisen

PwC uddeler i samarbejde med en professionel jury prisen ‘Årets Erhvervsprofil'

Juryens medlemmer:

  • Pernille Erenbjerg, Bestyrelsesformand for Nordic Entertainment Group og tidligere group CEO for TDC
  •  Henrik Poulsen, Bestyrelsesmedlem i ISS og Ørsted og seniorrådgiver for A.P. Møller Holding 
  • Lars Rebien Sørensen, Bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings, samt næstformand for Axcel Management 
  • Marianne Wiinholt, Group CFO hos WSAudiology og bestyrelsesmedlem hos Coloplast og Norsk Hydro 
  • Jeppe Christiansen, CEO for Maj Invest og bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk, m.fl. 
  • Anne Broeng, Bestyrelsesformand for Velliv og bestyrelsesmedlem for NNIT, m.fl. 
  • Jørgen Jensen, Bestyrelsesformand for 3shape, Ambu og Velux, næstformand for VKR Holding, Micro Matic, m.fl. 
  • Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC.

Kilde: PWC

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aarhus Havns seniorslæber blev bygget i Texas under krigen
Skarpt fald i dansk eksport
Rederiet Høj skifter navn
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
Nakskov Havn får lov til at udvide sejlrende til større skibe
Evergas-CEO fratræder til nytår
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156