23948sdkhjf

Grøn organisation fremhæver rederiers grønne indsats

COP27 i Sharm el-Sheikh sluttede med en markant håndsrækning til udviklingslandene, men de største fremskridt på klimakonferencerne kom dog fra virksomheder, der involverer sig stærkt og skubber på for at få hastighed i den grønne omstilling

Nye initiativer, der skal sikre den grønne omstilling kommer først og fremmest fra de virksomheder, der skubber  på for at få øget hastigheden i den grønne omstilling. Det er vurderingen fra den grønne interesseorganisation Green Power Denmark, der i en pressemeddelelse gør resultatet op efter COP27 i Sharm el-Sheikh.

- Vedvarende energi er i dag billigere end andre energikilder, og det er i sig selv med til at sætte fart på omstillingen. En række danske virksomheder opererer for eksempel over hele kloden, hvor de enten opstiller, rådgiver om eller finansierer vedvarende energi. Det er der, vi skal finde den optimisme, som er helt nødvendig for, at vi når vores klimaambitioner, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark i meddelelsen.

Ifølge organisationen ses virksomhedernes dominerende rolle mest markant inden for den grønne omstilling af skibsfarten. Den internationale skibsfart er ikke en del af Paris-aftalen, og udviklingen bliver næsten udelukkende drevet af private virksomheder - ikke mindst rederiet Mærsk og teknologivirksomheden Topsoe.

- Det er et klokkeklart eksempel på, at virksomhederne ikke har tålmodighed til at vente på, at der bliver indgået internationale aftaler. De driver udviklingen vel vidende, at det er forbundet med store økonomiske risici, siger Kristian Jensen.

Green Power Denmarks administrerende direktør understreger, at de årlige klimaforhandlinger stadig er ekstremt vigtige. Det kræver politisk vilje og markante aftaler, hvis udviklingslandene skal have hjælp til at tilpasse sig klimaforandringerne. Det er også nødvendigt at bøje enderne, så de rige lande hjælper med at dække skader, der opstår på grund af dramatisk vejr.

- Klimaforandringerne kommer til at skabe enorme udfordringer for os alle - direkte eller indirekte. Hvis vi skal have en klode, hvor vi ikke skal kæmpe om enhver beboelig centimeter, er det helt nødvendigt, at vi bliver enige om, hvordan vi bekæmper klimaforandringerne og hjælper dem, som bliver ramt, siger Kristian Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så har Næstved Havn fundet sin ny havnedirektør
Hovhov, skibe skal da ikke i CO2-kvotehandel før lastbiler
Lov om jernbaner redder julen i USA - men fagforeninger er vrede
Kindkys og whisky-spyt på skoleskib: Chef var fuld og husker ikke episoderne
NGO får medvind mod rederiers fragt af plastaffald ud af Europa
Adstadigt var tempoet, da gigant-nacelle skulle ned til havnen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.206