23948sdkhjf

Desmi får ny topchef

Humphrey Lau bliver ny CEO hos den nordjyske pumpeproducent

Desmi har udnævnt Humphrey Lau til ny CEO. Det oplyser den nordjyske producent af pumper, pumpesystemer og miljøudstyr i en pressemeddelelse.

Han afløser Henrik Sørensen, der har stået i spidsen for virksomheden i mere end 26 år. Henrik Sørensen solgte i sommer aktiemajoriteten i familievirksomheden til kapitalfonden One Equity Partners, og har nu fundet tiden inde til at træde tilbage og overdrage ansvaret for den daglige drift og den strategiske udvikling til nye kræfter.

Humphrey Lau tiltræder den 1. december.

Erfaring fra Grundfos og Novo Nordisk

Det afgørende i forhold til udnævnelsen af en ny CEO har været Humphrey Laus internationale erfaring, solide resultater og værdier. Dem har han erhvervet sig gennem mange års international erfaring – kvalifikationer, som er relevante for at realisere Desmis vækststrategi med særligt fokus på opkøb.

Humphrey Lau har arbejdet 16 år hos Novo Nordisk og Novozymes og haft en 14 år lang karriere hos Grundfos, hvor han senest har varetaget stillingen som group senior vice president, global industry business.

Blandt hans internationale erfaringer kan nævnes, at han etablerede Novo Nordisk i Kina helt fra bunden i 1994, at han har haft ansvaret for adskillige forretningsenheder samt været ansvarlig for udviklingen af biobrændstof hos Novozymes i 2005.

Hos Grundfos har Humphrey bestredet stillinger som CEO Grundfos China og regional managing director of Western Europe Grundfos, hvor han bidrog til forretningens betydelige vækst gennem opbygning af organisationer og solid kundeorientering.

Vil bringe Desmi til nye højder

Det glæder Henrik Sørensen og bestyrelsen, at Humphrey Lau har takket ja til stillingen som CEO hos Desmi, og ser det som en mulighed for at accelerere vækststrategien i Desmi med særligt fokus på flere opkøb.

Henrik Sørensen, 65 år, har været CEO hos Desmi siden 1. oktober 1996 og aktionær siden 2003.

- Det har været en enestående rejse at være leder for virksomheden i mere end 26 år, og jeg er stolt over at kunne overdrage stafetten til Humphrey, mens virksomheden er i en god udvikling og har potentiale for langt mere. Jeg vil se frem til at fortsætte rejsen som medejer og medlem af bestyrelsen, siger Henrik Sørensen.

- OEP ser frem til samarbejdet med Humphrey, der er en erfaren leder med et solidt omdømme og har haft lederroller i to velrenommerede danske multinationale virksomheder. Samtidig takker vi Henrik for sit mangeårigt virke i Desmi og ser frem til hans vigtige rolle i bestyrelsen og som aktionær, fortsætter Marc Lindhorst, direktør i One Equity Partners.

- Det er med stor glæde og ydmyghed at få muligheden for at arbejde sammen med et team i verdensklasse hos Desmi. Igennem de seneste år har jeg fulgt Desmis imponerende udvikling under Henrik Sørensens ledelse. Sammen med en meget effektiv international organisation og med støtte fra en yderst professionel ejer som OEP, har jeg tillid til, at vi kan fortsætte udviklingen og endda bringe Desmi til nye højder. Jeg ser med gælde frem til den 1. december, tilføjer Humphrey Lau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så har Næstved Havn fundet sin ny havnedirektør
Hovhov, skibe skal da ikke i CO2-kvotehandel før lastbiler
Lov om jernbaner redder julen i USA - men fagforeninger er vrede
Kindkys og whisky-spyt på skoleskib: Chef var fuld og husker ikke episoderne
NGO får medvind mod rederiers fragt af plastaffald ud af Europa
Adstadigt var tempoet, da gigant-nacelle skulle ned til havnen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.157