23948sdkhjf

Bropiller snart klar til de første brodragere

Mandskabet på Storstrømsbroen er godt i gang med forberedelserne til projektets næste store milepæl - at løfte den første præfabrikerede brodrager op på bropiller

Inden for den næste måneds tid forventes den første præfabrikerede brodrager til Storstrømsbroen at blive sejlet ud og løftet op på to bropiller. Derfor arbejder broens mandskab nu målrettet på at få gjort bropillerne helt klar til løftet. Det fortæller Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Brodrageren er det element, som forbinder bropillerne og bærer selve kørebanen og jernbanen. Så når vi indenfor nær fremtid kan sejle den første ud, er der naturligvis tale om en markant milepæl for projektet. Samtidig er det en teknisk kompleks operation, som kræver de rette forhold med hensyn til vejr, vind og strøm, siger projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet.

Op til udsejlingen af brodrageren arbejder mandskabet fra entreprenøren SBJV på at gøre bropillerne klar til løftet. Det betyder blandt andet, at der på toppen af hver pille bliver monteret et specialbygget løftetårn. Løftetårnet er nødvendigt for at hejse brodrageren op på plads.

Se processen i denne film

- Brofagene er ekstremt komplekse og meget store strukturer, som er et resultat af mange timers dedikeret arbejde fra alle på projektet. Vi har lavet meget grundige forberedelser til placeringen af den første brodrager, og jeg er overbevist om, at den omhyggelige detaljering, der er gået ind i placeringen af den første, vil betale sig, når vi placerer resten af brofagene, siger projektdirektør Barry Crouchman, SBJV.

Vejdirektoratet og SBJV forventer, at kunne begynde udsejlingen af brodrageren i begyndelsen af december.

Storstrømsbroen kommer til at bestå af 48 brodragere. 4 bygges på landdæmninger på begge sider af Storstrømmen, mens 44 bygges i produktionshallen på Masnedø. Brodragerne til Storstrømsbroen er hver 73 meter lange, 24 meter brede og vejer cirka 4.000 ton.

Læs mere om klargøringen af bropiller

Læs mere om projektet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så har Næstved Havn fundet sin ny havnedirektør
Hovhov, skibe skal da ikke i CO2-kvotehandel før lastbiler
Lov om jernbaner redder julen i USA - men fagforeninger er vrede
Kindkys og whisky-spyt på skoleskib: Chef var fuld og husker ikke episoderne
NGO får medvind mod rederiers fragt af plastaffald ud af Europa
Adstadigt var tempoet, da gigant-nacelle skulle ned til havnen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.125