23948sdkhjf

Finsk ledet storøvelse i Østersøen

Med vinterkulden for døren indleder Finland stor flådeøvelse i Østersøen med deltagelse af flere Nato-lande

Det finske forsvar planlægger at trodse vinterkulden og den 22. november og 10 dage frem afholde en international flådeøvelse, som de har døbt Freezing Winds 22.

Øvelsen vil involvere i alt 23 kampfartøjer, service- og støttefartøjer, transportfartøjer samt kyst- og landtropper. Den samlede styrke af øvelsen vil være omkring 5000 personer, oplyser det finske forsvar i en pressemeddelelse.

Formålet med øvelsen, der skal udføres i Den Finske Bugt og Østersøen er at øve internationale fælles operationer i de krævende vejrforhold i det sene efterår på den finske kyst og i Østersøen og uddanne finsk flådes personel til at yde og modtage international hjælp. Med i øvelsen vil også være den finske missilbåd ‘FNS Hanko’.

- Vores årlige maritime forsvarsøvelse vil give en unik mulighed for at øve krævende kampopgaver i Østersøens barske vejrforhold i november. Inddragelsen af ​​de internationale partnere er en meget velkommen tilføjelse for søværnet. Vores fælles træning vil øge stabiliteten og sikkerheden i hele Østersøregionen, siger stabschefen for søværnets kommando, kommandør Jukka Anteroinen i en pressemeddelelse om øvelsen.

Ud over finske skibe og tropper vil US Marine Corps deltage med en Arleigh Burke-klasse destroyer, Tyskland kommer med minerydningsfartøjet ‘Dillingen’ og fregat ‘Chevalier Paula’ og minestrygeren ‘Croix Du Sud’ kommer fra Frankrig.

Sverige deltager med Visby-klassens korvetter ‘HMS Härnösanda’ og ‘HMS Helsingborg’ samt Göteborg-klassens korvet ‘HMS Gävle’.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så har Næstved Havn fundet sin ny havnedirektør
Hovhov, skibe skal da ikke i CO2-kvotehandel før lastbiler
Lov om jernbaner redder julen i USA - men fagforeninger er vrede
Kindkys og whisky-spyt på skoleskib: Chef var fuld og husker ikke episoderne
NGO får medvind mod rederiers fragt af plastaffald ud af Europa
Adstadigt var tempoet, da gigant-nacelle skulle ned til havnen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156