23948sdkhjf

A.P. Møller-selskab i hård arbejdskonflikt i Australien

Det Mærsk-ejede bugserrederi Svitzer er havnet i en hård arbejdskonflikt i selskabets afdeling i Australien. Truer med lockout

Svitzer vil lockoute australske slæbebådsbesætninger i en eskalering af striden med lokale fagforeninger. I alt vil selskabet lockoute slæbebådsbesætninger i 17 havne i Australien fra den 18. november. Lockouten vil omfatte 582 ansatte.

- Vi har taget dette skridt som reaktion på de konfliktskridt, der har gjort det svært for Svitzer at drive sine operationer, oplyser rederiet til Tradewinds.

Svitzer støttes i den tre år lange strid af den australske brancheorganisationen Shipping Australia.

Ifølge Svitzer Australia har der været mere end 1.100 anmeldelser af arbejdsnedlæggelser til de maritime fagforeninger siden oktober 2020. Bare siden 20. oktober i år har der været 250 tilfælde med nedlæggelse af arbejdet, der samlet er løbet op i 2.000 timers arbejdsnedlæggelse.

Når lockouten træder i kraft, vil ingen skibe blive bugseret ind eller ud af 17 australske havne, der ellers serviceres af Svitzer. Svitzers opgaver i forbindelse med olie- og gassektoren vil dog ikke blive berørt.

Svitzer Australias administrerende direktør Nicolaj Noes siger i en erklæring, at han havde håbet, at det "aldrig ville komme til en lockout":

- Vores mål har hele tiden været at nå frem til en ny virksomhedsaftale, og vi har intensivt forhandlet i god tro om at nå dette. Vi havde håbet, at det aldrig ville komme til en lockout - men vi er på et tidspunkt, hvor vi ikke ser andre muligheder end at reagere på de arbejdskampe, der er i gang af fagforeningerne, siger han ifølge meddelelsen om situationen.

Nicolaj Noes peger desuden på, at Svitzer Australia har mistet 130 job og mistet tre havnekunder i perioden december 2020 – september 2021.

- Vi beklager oprigtigt de vanskeligheder og forstyrrelser, som denne lockout giver vores kunder og andre interessenter i forsyningskæden, inklusive i sidste ende alle australske forbrugere, slutter Svitzer-direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rederiet Høj skifter navn
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
Nakskov Havn får lov til at udvide sejlrende til større skibe
Evergas-CEO fratræder til nytår
Ukrainsk maritim klynge optages i europæisk brancheorgan
Nordhavn Power Solutions på makers list til Molslinjens nye elfærger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.141