23948sdkhjf

Folketingsrokade kan betyde farvel til havneformand i Esbjerg

Vælges Venstres Søren Gade til formand for Folketinget er det ikke sikkert, at han også kan fortsætte som formand for Esbjerg Havn

Formand for Esbjerg Havn, Søren Gade, kom ved Folketingsvalget 1. november ind i Folketinget, men den mulighed havde havnen allerede forberedt sig på, og fik derfor udarbejdet et juridisk notat, der slog fast, at såfremt Søren Gade ønskede det, kunne han godt være både formand for havnen og medlem af Folketinget. Men nu er Søren Gade i spil som formand for Folketinget, og så gælder der lidt andre regler. Det fortæller Jyske Vestkysten.

- Man skal i udgangspunktet træde ud af alt, hvis man bliver formand for Folketinget, men man kan, når man bliver udpeget, bede om at lov til at beholde et eller flere hverv. Det er kun Søren Gade, der ved, om han vil spørge om lov at fortsætte på posten som formand for Esbjerg Havn, men som landet ligger, så er der i hvert fald en overhængende risiko for, at vi skal ud og finde en ny formand, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der er næstformand i Esbjerg Havns bestyrelse til avisen.

Ifølge Lov om valg til Folketinget skal formanden nedlægge alle erhverv i private eller offentlige organisationer, men hvis han eller hun ønsker det, kan vedkommende søge et udvalg nedsat af Folketinget om at kunne fortsætte dette arbejde.

Lov om valg til Folketinget § 124. Heri står:

"Besidder en formand for Folketinget ved sin tiltræden hverv i offentlige eller private virksomheders, foretagenders eller institutioners tjeneste, vil disse være at fratræde. Såfremt varetagelsen af sådanne hverv efter formandens skøn ikke kan berede vanskeligheder i udførelsen af pligterne som formand, og formanden ønsker at bevare et eller flere af disse, skal formanden straks skriftligt tilstille et af Folketinget nedsat udvalg meddelelse herom. Udvalget kan inden forløbet af 14 dage efter meddelelsens modtagelse nægte formanden tilladelse til at bevare sådanne hverv. Efter forløbet af dette tidsrum meddeler formanden Folketinget, hvilke hverv formanden har tilladelse til at varetage".

Jyske Vestkysten

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så har Næstved Havn fundet sin ny havnedirektør
Hovhov, skibe skal da ikke i CO2-kvotehandel før lastbiler
Lov om jernbaner redder julen i USA - men fagforeninger er vrede
Kindkys og whisky-spyt på skoleskib: Chef var fuld og husker ikke episoderne
NGO får medvind mod rederiers fragt af plastaffald ud af Europa
Adstadigt var tempoet, da gigant-nacelle skulle ned til havnen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.187