23948sdkhjf

Tomme kornskibe hober sig op i tyrkisk farvand

Ukraine anklager Rusland for at forsinke godkendelsen af skibe, der skal eksportere ukrainske fødevarer

I øjeblikket ligger der 60 tomme bulkskibe i tyrkisk farvand, der afventer godkendelse af myndighederne til at sejle til Ukraine for blandt andet at hente korn og andre fødevarer. Det fortæller Tradewinds, der har oplysningerne fra det FN-ledede Joint Coordination Center, der fører tilsyn med eksporten af ukrainske kornprodukter.

En række fuldt lastede skibe afventer også godkendelse til at kunne sejle videre med deres last.

Det FN-ledede Joint Coordination Center, der fører tilsyn med eksporten af ukrainske kornprodukter, har rapporteret et efterslæb på 60 bulkskibe, der venter på at laste last, mens de ukrainske myndigheder fortsætter med at bebrejde Rusland for at holde inspektionerne op.

Ifølge FN-aftalen, der giver Ukraine mulighed for at eksportere fx. korn skal skibene inspiceres i tyrkisk farvand af både FN, russiske og tyrkiske myndigheder, inden de får lov til at sejle til Ukraine eller videre ud i verden med deres ukrainske last. Formålet er ifølge Tradewinds at sikre, at skibene ikke indeholder våben eller andet krigsmateriel i lasten.

Ifølge Tradewinds anklager Ukraine russerne for at forsinke godkendelserne og kalder det, at Rusland leget “Hunger Games” med verdens befolkning.

Den fire måneder gamle aftale skal fornys den 22. november, og Rusland har allerede advaret om, at aftalen måske ikke forlænges.

Der er eksporteret omkring 10 millioner tons fødevarer under aftalen indtil nu, oplyser Joint Coordination Center.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126