23948sdkhjf

Viking Cruise: Nyt krydstogtskib skal teste brug af brint

Viking Cruise har netop taget levering af deres nyeste krydstogtskib, der blandt andet skal teste et lille brintbrændstofsystem

Fincantieris skibsværft i Ancona, Italien har netop leveret krydstogtskibet ‘Viking Neptune’ til Viking Cruise. Umiddelbart ligner ‘Neptune’ sine søsterskibe i samme kategori i Vikings portefølje af små krydstogtskibe, men der er alligevel blevet plads til lidt nyt under dæk.

Skibet skal ifølge rederiet som det første krydstogtskib teste anvendelse af et mindre brintbrændstofsystem om bord.

- Vi er især stolte af at byde dette nyeste søsterskib velkommen til vores krydstogtflåde, da det også markerer et betydeligt fremskridt i at teste brint som et fremtidigt brændstof til vores fartøjer, sagde Torstein Hagen, formand for Viking i forbindelse med overtagelsen.

Skibet vil allerede i denne uge byde de første gæster velkommen. Torstein Hagen gør desuden opmærksom på, at ‘Viking Neptune’ er det 15 skib, som Viking Cruise har fået leveret i år, hvor rederiet fejrer sit 25 års jubilæum.

Det lille brintbrændstofsystem til test vil have en effekt på 100 kW og blandt andet bruges til at udvikle regler for, hvordan brint kan håndteres sikkert om bord på et krydstogtskib samt vise, hvordan effekten udnyttes bedst muligt. Målsætningen er at kunne installere et brintbrændstofsystem i større skala i fremtidige nybyggerier, hvor effekten vil være på 6 - 7 MW.

Viking Neptune vil tilbringe sin indledende sæson med at sejle ruter i Middelhavet, før skibet begiver sig ud på selskabets 2022-2023 Viking World Cruise, der er en halv jordomsejling fra Fort Lauderdale i Florida, USA, og vestover til London. En tur, der strækker sig over 138 dage, 28 lande og 57 havne og med overnatninger i 11 byer.

'Viking Neptune'

  • Længde: 227 meter
  • Bredde: 29 meter
  • Bruttotonnage: 47.800 tons
  • Kahytter: 465
  • Antal gæster: 930 gæster
  • Byggeår: 2022

Viking Cruise

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rederiet Høj skifter navn
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
Nakskov Havn får lov til at udvide sejlrende til større skibe
Evergas-CEO fratræder til nytår
Ukrainsk maritim klynge optages i europæisk brancheorgan
Nordhavn Power Solutions på makers list til Molslinjens nye elfærger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156