23948sdkhjf

Første kuld studerende begynder på ny maritim uddannelse

Det første hold elever på den nye gymnasiale shippinglinje på Niels Brock er netop begyndt

Danske Rederier lagde hus til nogle af de første lektioner, da de første elever i sidste uge begyndte på den nye shippinglinje på handelsgymnasiet Niels Brock. Hos Danske Rederier fik de studerende blandt andet en introduktion til branchen, oplæg fra undervisere fra CBS’ videregående shippinguddannelse, og der blev spillet spil med dilemmaer fra shippingbranchen.

- Det føles så godt, at vi nu har en gymnasieuddannelse, som har fokus på at give de unge mennesker en introduktion til vores branche og det særlige købmandskab, som er unikt i shippingbranchen. Der er ufattelig mange karriereveje hos Det Blå Danmark, og det er så vigtigt, at vi får præsenteret dem tidligt i de unge menneskers uddannelsesforløb, siger Anne Panknin Kristensen, uddannelseschef i Danske Rederier i denne forbindelse.

Det nye hold består af 30 elever fordelt på 19 drenge og 11 piger, som indtil nu har fulgt et grundforløb på Niels Brock, men nu kommer ud på deres valgte linje.

- Jeg er glad for, at så mange piger er med på linjen, for vi vil så gerne vise, at vores branche kan rumme alle køn, etniciteter og minoriteter. Vi mangler kvalificeret arbejdskraft i hele branchen – både i land og på havet, så jeg håber, at det nye hold elever får et godt indtryk af branchen og en spændende ny uddannelse, som måske peger dem i retningen af en karriere i Det Blå Danmark, uddyber Anne Panknin Kristensen.

Efter studenteruddannelse på Niels Brock vil studenterne blandt andet have mulighed for at søge ind på Danish Shipping Education i en trainee-stillling hos et rederi og her færdiggøre uddannelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205