23948sdkhjf

Entreprenører trækker sig fra havneudvidelse til trecifret millionbeløb

Søby Havn på Ærø har længe arbejdet hen mod en større udvidelse med uddybning, nye kajer og havnearealer som udflytning af moler. Og det arbejde kommer til at vare længere endnu. En række entreprenører har nemlig ikke kunne få enderne til at nå sammen i seneste udbud.

Fire totalentreprenører blev ellers prækvalificeret efter et udbud i maj måned. De skulle have afgivet deres endelige tilbud 9. november, men materialeprisernes himmelflugt har medført, at ingen af entreprenørerne har mulighed for at opfylde mindstekravene til byggeriet, fremgår det af overvågningsplatformen Projektagenten.

Særligt prisstigninger på sten og spuns er et problem, fortæller projektleder ved Søby Havn, Rico Boye Jensen, til Fyens Amts Avis.

– Vi har løbende tilpasset os den økonomi, vi har haft, men siden vi har budt det ud, er priserne bare gået fuldstændig amok, og entreprenørerne tør ikke give en skarp pris, når de ser et marked, der pludselig er fordoblet i pris, siger projektlederen til avisen.

Disse fire totalentreprenører var prækvalificeret til havneudvidelsen i Søby:

- CG Jensen med Niras
- MT Højgaard Danmark med Rambøll Danmark
- Munck Havne & Anlæg med Cowi
- NCC Danmark - Hercules Fundering med Sweco Danmark

Hele det 116 mio. kr. dyre projekt - som prisen lyder på nu - er derfor sat på pause.

Pengene kommer fra Ærø Kommune, som tidligere har bevilliget 41 mio. kr. til udvidelsen, samt 3 mio. kr. til forarbejderne. På finansloven for 2019 blev der desuden afsat 75 mio. kr. - fordelt over tre år – til Søby Havn.

Som planen har været hidtil, omfatter havneudvidelse blandt andet en udflytning af molerne med 200 meter, uddybning af havnen til 8,5 meter samt anlæggelse af nye kajer og havnearealer i erhvervshavnen.

Nyt udbud i foråret

Over de næste fire måneder vil projektchef ved Søby Havn, Rico Boye Jensen, og rådgiveren A1 tilpasse projektet, så man det kan blive udbudt igen i marts 2023, fremgår det af Ærø Dagblad.

Havneudvidelsen kan – som tingene står nu – realiseres på to måneder. Enten med flere penge, omtrent 30 mio. kr. hvis der skal kompenseres for prisstigningerne, eller ved at nedskalere projektet

Trækker dette kommende udbud den forventede entreprenørinteresse, skal projektet efter planen være klar tidligt i 2025. Hidtil har forventningen været en færdigbygget havn i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109