23948sdkhjf

Molslinjen køber Helsingørforbindelsen ForSea

Med opbakning fra EQT Infrastructure har Molslinjen indgået en endelig aftale om at købe ForSea fra Igneo Infrastructure Partners

Molslinjen er for alvor ved at sætte sig på det lokale, danske færgemarked. Selskabet har netop sammen med ejerne EQT Infrastructure indgået købsaftale om overtagelsen af ForSea, der sejler på Helsingør-Helsingborg. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse.

- Vi ser frem til et tæt samarbejde mellem Molslinjen og ForSea, hvor vi kan udveksle erfaringer og fortsætte vores arbejde med at blive en bæredygtig førende aktør i regionen, siger Carsten Jensen, adm. direktør hos Molslinjen i forbindelse med aftalen.

ForSea-færgerne sejler seks millioner passagerer, en million personbiler og 450.000 lastbiler over sundet hvert år. Selskabet driver fem færger på tværs af ruten, hvoraf de to er elektriske og en tredje er planlagt til eldrift. Og de elektriske færger har været vigtige for ejerne i EQT Infrastructure.

- ForSea er en førende operatør af elektriske færger, og deres investeringer i bæredygtighed er helt på linje med EQT's investeringsmandat. Vi ser frem til at fortsætte med at investere i ForSea og støtte virksomheden på dens bæredygtighedsrejse, tilføjer Carl Sjölund, ansvarlig partner hos EQT.

Molslinjen blev købt af EQT Infrastructure i 2021, og virksomheden har cirka 1.200 ansatte. Hvert år transporterer Molslinjen omkring otte millioner passagerer via sine ni færgeruter på tværs af Danmark.

Handlen er betinget af de svenske og danske konkurrencemyndigheders godkendelse og forventes afsluttet primo 2023. Parterne er blevet enige om ikke at oplyse salgsprisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079