23948sdkhjf

Grøn omstilling kræver massiv efteruddannelse af søfolk

Op mod 800.000 søfolk får brug for efteruddannelse i håndtering af alternativt brændstof i midten af ​​2030'erne, siger taskforce på COP27

Efteruddannelsen af søfolk til at håndtere fremtidens grønne brændstoffer bør starte allerede nu. Det mener i hvert fald en taskforce under FN, der på COP27 i Egypten netop har præsenteret en rapport om manglen på kvalificerede søfolk, der kan håndtere de nye fremdrivningsmidler. Det skriver Tradewinds.

Ifølge rapporten skal op mod 800.000 søfolk efteruddannes i håndtering af grønne brændstoffer inden midten af 2030’erne, hvis skibsfartens dekarboniseringsmål skal nås.

Rapporten “Mapping a Maritime Just Transition for Seafarers” er udarbejdet af International Chamber of Shipping (ICS), International Transport Workers’ Federation (ITF) og UN Global Compact, gør blandt opmærksom på, at den grønne omstilling indeholder flere ukendte faktorer:

"Vi mangler viden omkring levedygtigheden og udbredelsen af ​​alternative brændstofteknologier og dekarboniseringsforløb. Det kombineret med usikkerhed omkring lovgivning og finansiering, gør det vanskeligt at planlægge for videreuddannelse af den maritime arbejdsstyrke," hedder det i rapporten.

Det er især udfordringer med sikkerheden i forbindelse med grønne brændstoffer, der bekymrer taskforcen, fordi de grønne brændsler enten kræver opbevaring under tryk, har et lavt flammepunkt eller er ekstremt giftige.

"At tiltrække og fastholde søfolk er et problem i den maritime industri og udgør en væsentlig udfordring for at sikre, at der er tilstrækkeligt med kompetente søfolk til at understøtte søfartens grønne omstilling," hedder det i rapporten, der anbefaler, at de maritime virksomheder allerede nu investerer massivt i efteruddannelsesfaciliteter, der er er nødvendige i den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Træpælene i gammel kajkonstruktion havde ét svagt punkt – og pludselig gav det efter for presset
Formodet pirat slipper for straf efter skud mod danske soldater
Port of Aalborg kickstarter overtagelse af containerterminalen med strategisk partnerskab
Analytiker: Bunden er faldet ud af containermarkedet
Østersøens vindkraft-bonanza sætter Rønne Havn under pres
Skal danske havne betale skat?
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156