23948sdkhjf

Droner skal inspicere vindmøllevinger

Green Power Denmark, Energy Cluster Denmark og Dansk Forskningskonsortium for Vindenergi var forleden værter for konferencen, Wind Energy Denmark 2022, på DTU Risø Campus’ testhal for vindmøllevinger.

Og her blev det diskuteret, hvordan droner skal kunne erstatte omkostningstunge menneskelige inspektioner af blandt andet vindmøllevinger.

Det skriver Green Power Denmark.

De to startup-virksomheder, Upteko og Quali Drone, præsenterede deres løsninger og udfordringer på konferencen.

– Der er så mange sensorer på droner i dag, at kun fantasien sætter grænser for de opgaver, de kan udføre. Når dronerne på sigt bliver en mere permanent del af havvindmølleparker, så skal de være mest muligt i luften, siger Jesper Smit, der er direktør for Quali Drone, der startede i 2019, til Green Power Denmark.

Quali Drone specialiserer sig i software og AI-billedbehandling, hvor tekniske tegninger af en vindmølle bliver lagt ind i dronen, hvorefter dronen gentagne gange over tid fotograferer samme vindmølle, og derigennem kan opdage skader, korrosion eller andre uønskede forandringer.

Imens Quali Drone satser på softwareudvikling og ’off the shelfe’-droner, har Upteko udviklet deres egen drone og en lukket ladeboks.

– Vi ønsker at tilbyde en fuldautomatisk droneløsning med en drone i egen lade-station, der kan udføre opgaver ude ved havvindmøllerne. I dag er vi fokuseret på at tilbyde løsninger til inspektion af vindmøller, men på sigt vil vi også gerne bruge vores dronesystem til at løse andre udfordringer på havet ved havvindmøllerne , siger Mads Jørgensen, der er director og partner i Upteko, til Green Power Denmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078