23948sdkhjf

Kommune garanterer sødygtige lokalfærger

Planerne om indkøb af nye færger til Sejerø-bugten møder hård kritik fra lokalbefolkningen, der vil have garanti for, at færgerne kan anvendes i farvandet

Kalundborg Kommune er på udkig efter miljørigtig afløser for færgen til Sejerø, og valget er i første omgang landet på en 40 meter lang ro-ro el-færge. Den nuværende færge er 48 meter og er en mere traditionel færgetype, der også kan sejle, når vejret er hårdt. Men ifølge TV2 Øst frygter beboerne, at de nye færger vil betyde begrænset kapacitet - både hvad angår kapacitet på selve færgen, men også i forhold til hvor hyppigt den kan sejle, når vejret er hårdt.

- Det er et problem, at man får en færge, som ikke er tilstrækkelig sikker i driften, og får for mange aflysninger og har en begrænset kapacitet i forhold til den, vi har i øjeblikket. Vi har brug for mere kapacitet, siger Laurids Siig Christensen fra Sejerø til TV2 Øst. Han producerer gæs på Sejerø og har ofte behov for at få lastvogne med færgen.

I Kalundborg Kommune forsikrer Jakob Beck Jensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, at færgerne vil være sødygtige til sejlads i Sejerø-bugten.

- Vi køber ikke nogen færger, der ikke har den samme sødygtighed, som de nuværende færger, siger han til TV2 Øst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078