23948sdkhjf

Kaptajner organiserer sig i Metal Maritime

Individuelt ansatte kaptajner i handelsflåden organiserer sig nu under Metal Maritime

Ønsket om øget indflydelse, gennemslagskraft og påvirkning af ansættelsesforholdene for individuelt ansatte kaptajner i handelsflåden får en gruppe skibsførere til at etablere en Kaptajnsgruppe i Metal Maritime. Det oplyser den nye gruppe i en pressemeddelelse.

Initiativtagerne er fem sejlende kaptajner fra handelsflåden.

- Vi har behov for et fælles fundament og et talerør, der kan varetage vores udfordringer og interesser som skibsførere i den danske handelsflåde. Det gælder både overfor arbejdsgivere og overfor omverdenen, siger nyvalgte formand for Kaptajnsgruppen i Metal Maritime, Thomas Sletting Hvilborg, der sejler som kaptajn i Maersk Line.

Kaptajnerne adskiller sig fra Metal Maritimes øvrige medlemsgrupper ved ikke at være omfattet af overenskomster. Skibsførere er som de eneste i medlemsrederierne under Danske Rederier ansat på individuelle kontrakter.

- Vi er på individuelle kontrakter, men i selve jobbet og med det ansvar, der følger med, har vi som gruppe en række udfordringer, der er fælles. Dem ønsker vi at få størst mulig indflydelse på og hjælp til at løse. Det opnår vi kun ved at organisere os i en samlet gruppe, uddyber Thomas Sletting Hvilborg.

Fem kaptajner i initiativgruppen

Initiativtagerne bag Kaptajnsgruppen i Metal Maritime er kaptajner fra hhv. passager- og containerskibsfart. Foruden Thomas Sletting Hvilborg består initiativgruppen af næstformand Karsten Sittrup, DFDS, Dan Damgaard, Fjord Line, samt Flemming Langballe og Jens Knudsen, der begge er fra DFDS.

- Vi har afsøgt forskellige muligheder – bl.a. at etablere os som en selvstændig forening under CO-Søfart. Administrativt og økonomisk ville det imidlertid være en meget stor opgave. Som gruppe med egen ledelse under Metal Maritime får vi alle fordelene uden selv at hænge på tunge administrative opgaver, og vi kan derfor koncentrere energien om det, der er væsentligt som f.eks. at fokusere på bedre ansættelsesvilkår for skibsførerne i den danske handelsflåde, forklarer Thomas Sletting Hvilborg.

Han peger desuden på, at det har været vigtigt at organiserer sig i en fagforening, der også rummer andre maritime faggrupper som navigatører og samarbejder med maskinmestre.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095