23948sdkhjf

Risikofrit at udelukke russere fra lodssamarbejde

På kort sigt er det ikke til fare for søsikkerheden i Østersøen at udelukke russerne fra det fælles lodssamarbejde i Østersøen.

Der er ikke umiddelbart opdaget negative effekter af landenes søfartsmyndigheder BPAC-præsident Jukka Tuomaala

Det fastslår lederen af den baltiske samarbejdsorganisation for lodser over det det norske medie Teknisk Ukeblad.

Alle de lande, der grænser op til Østersøen, samt Norge er medlemmer af organisationen, men nu vil de andre lande forbyde Rusland på grund af den forværrede sikkerhedssituation i Europa.

Organisationen hedder BPAC (Baltic Pilotage Authorities Commission), og den giver blandt andet certifikater til dem, der lodser skibe i farlige områder i Østersøen, såkaldte deep sea pilots. Lodstjenesterne er blandt andet vigtige for skibe, der transporterer olie og gas gennem indsejlingen til Østersøen uden for Danmark.

Kommissionen har konkluderet, at et forbud ikke vil have konsekvenser på kort sigt.

- Der er ikke umiddelbart opdaget negative effekter af landenes søfartsmyndigheder. Beslutningen om at forbyde Ruslands partnerskab er ikke rettet direkte mod lodsoperationer, men kun mod deltagelse i årlige møder i kommissionen, skriver BPAC-præsident Jukka Tuomaala i en e-mail til Teknisk Ukeblad.

Han påpeger, at beslutningen ikke er truffet endnu. Det er planlagt til at blive taget i denne måned.

Russiske skibe kan fortsat benytte lods

EU har forbudt al samarbejde samt teknisk og finansiel bistand til transport af olie og gas fra Rusland til tredjelande. Undtagelsen er lodstjenester, som er vigtige for sikkerheden og miljøet.

Hvis Rusland bliver udelukket fra lodskommissionen, kan russiske fartøjer stadig benytte lodstjenester som hidtil, påpeger Tuomaala, der svarer, at de mulige langsigtede konsekvenser ikke kendes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078