23948sdkhjf

Ballard sælger brændselsceller til hollandsk rederi

Hobro-virksomheden Ballard Power Systems skal levere brintdrevne PEM-brændselsceller til et retrofitprojekt hos det hollandske indlands-rederi Future Proof Shipping.

Ballard Power Systems fik fornyeligt som den første brændselscelleproducent klassegodkendelse til maritim anvendelse af sine brændselsceller.

Future Proof Shipping er allerede i gang med at retrofitte sit første skib, ’FPS Maas’. Den netop indgåede ordre er til skibet ’FSP Waal’ og består af seks Ballard Power Systems’ FC Wave-brændselscellemoduler, der tilsammen vil give en effekt på 1,2 MW.

Støttet af EU

Future Proof Shipping opererer i det intraeuropæiske flod-netværk med containerfartøjer, der typisk er godt 100 meter lange og knapt 12 meter brede.

’FSP Waal’ har en kapacitet på 200 TEU og vil under retrofittet få fjernet sin oprindelige forbrændingsmotor, og vil således med de seks brændselscellemoduler i kombination med en batteripakke kunne sejle emissionsfrit med brint som brændstof.

Projektet er støttet med EU-midler fra FLAGSHIPS-programmet samt med knowhow fra den norske skibsdesignvirksomhed LMG Marin. Future Proof Shipping har som mål over de næste fem til 10 at opbygge en flåde af 10 indlands- og shortsea-fartøjer, der er i stand til at sejle emissionsfrit.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096