23948sdkhjf

Skibsredere kritiserer EU-forslag om udslip fra skibe

En række rederiorganisationer og maritime virksomheder kritiserer den netop vedtagne EU-lovpakke 'FuelEU Maritime', fordi den kun omfatter store skibe på over 5.000 bruttoton.

En stor del af skibene vil ikke blive underlagt krav om at forbedre deres CO2-fodaftryk Fredrik Larsson, den svenske rederiforening

Det skriver Sjöfartstidningen.

Kritikken anføres af den svenske rederiforaningen, der har skrevef et brev sammen med bl.a. hollandske rederiforening KVNR, Clecat (European Association for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services) og teknologivirksomhederne Rolls Royce og Siemens Energy.

- I det nuværende forslag er kun skibe på over 5 000 bruttoton omfattet, hvilket vil forvride konkurrencen mod skibe under størrelsesgrænsen. Det vil igen føre til, at en stor del af skibene ikke vil blive underlagt krav om at forbedre deres CO2-fodaftryk, hvilket vi mener er helt forkert, siger Fredrik Larsson, miljø- og klimaansvarlig i den svenske rederiforening Svensk Sjöfart, i en pressemeddelelse.

Brevets underskrivere argumenterer i stedet for, at det bør være skibets CO2-emissioner, der afgør, om det skal medtages, snarere end skibets størrelse.

Læs brevet her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109