23948sdkhjf

Ærøs borgmester vil have færgebilletter i valgkamp

Det såkaldte landevejsprincip bør udvides til hele året, siger Ærøs borgmester, som vil have, at færgerne til danske øer bliver en del af "udkantstemaet" i valgkampen.

Jeg tror, nok folk ville lure lidt, hvis man lige tredoblede prisen på Storebæltsbroen i højsæsonen Ærøs borgmester Peter Hansted (S)

Det skriver TV2 Fyn.

Det frustrerer og ærgrer Ærøs borgmester Peter Hansted (S), at Folketingets partier ikke har lavet en aftale om, at færgebilletter koster det samme hele året.

- Min opfordring til politikerne er at få landevejsprincippet indført hele året. Det vil gavne udviklingen på øerne, siger Peter Hansted til mediet, og han håber, at færgerne og adgangen til øerne i sommerferien bliver en del af valgkampen.

Landevejsprincippet handler om at sidestille prisen på en færgebillet med prisen for at køre samme strækning på en landevej. Ordningen blev indført i 2014, men gælder ikke i seks uger henover sommeren, hvor der er højsæson.

Borgmesteren opfordrer politikerne til at melde klart ud i valgkampen:

- Det er fuldstændig absurd, og folk her på øen fatter ikke, hvorfor det skal være så dyrt at sejle i sommerferien. Jeg tror, nok folk ville lure lidt, hvis man lige tredoblede prisen på Storebæltsbroen i højsæsonen, siger han til TV2 Fyn.

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094