23948sdkhjf

Havmølleplaner skydes ned af Forsvaret

Energiselskabet Andel må efter al sandsynlighed nu se sig om efter andre placeringer for ny havmøllepark efter Forsvaret har skudt de aktuelle planer ved Klint ned

Forsvarsministeriet afviser, at der overhovedet kan være tale om at gennemføre forundersøgelser til en ny havmøllepark i farvandet ud for Klint i Nordvestsjælland. Det fremgår af et høringssvar som Nordvestnyt har fået aktindsigt i.

Energiselskabet Andel havde ellers planer om at opføre en havmøllepark i området - et forslag, som Energistyrelsen har sendt i høring, og hvoraf det fremgår, at Forsvarsministeriet ikke engang kan gå med til, at der gennemføres en forundersøgelse.

''(Forsvarets, red) Ejendomsstyrelse vurderer samlet, at generne ved havvindmøllerne ikke vil kunne kompenseres ved afværgeforanstaltninger, hvorfor Energistyrelsen ikke bør give tilladelse til såvel forundersøgelser som projektplaner”, skriver Forsvarsministeriet i høringssvaret ifølge sn.dk.

Forsvarsministeriet går desuden opmærksom på, at en havmøllepark i området “ikke er foreneligt med Forsvarsministeriets aktiviteter og interesser i området”.

Ifølge sn.dk bruges området ud for Klint blandt andet af forsvarets våbenskole på Gniben som øvelsesterræn for både skydeøvelser og øvelser til søs. Af høringssvaret fremgår det desuden, at en havmøllepark vil forstyrre forsvarets ''line of sight” i forhold til de radarer, der bruges til at overvåge luftrum og farvand.

I Andel havde man umiddelbart håbet på en mere samarbejdsvillig indstilling fra Forsvarsministeriet blandt andet med henvisning til, at energiforsyning også er en del af trusselsbilledet mod Danmark.

Til Nordvestnyt skriver Andel blandt andet:
''Da vi valgte at søge om det pågældende område, havde vi derfor en klar forventning om, at forsvaret ville være åben for en dialog om sameksistens, og hvordan en havvindmøllepark kunne designes, så den ikke udgør en barriere for forsvarets brug af området.” 

Energistyrelsen har endnu ikke besluttet, om Andel kan få lov til at gennemføre sine forundersøgelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aarhus Havns seniorslæber blev bygget i Texas under krigen
Skarpt fald i dansk eksport
Rederiet Høj skifter navn
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
Nakskov Havn får lov til at udvide sejlrende til større skibe
Evergas-CEO fratræder til nytår
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.157