23948sdkhjf

Havn vil bruge millioner på grøn omstilling

Hundested havn har brug for en opdatering, så nu er havnen gået i gang med planer om at udvide havnen og skrotte de gamle færgelejer

Behovene i Hundested havn har ændret sig, så nu arbejder havnen med planer om at udvide havnen og skrotte de gamle færgelejer, der tidligere var havnens helt store indtægtskilde. I dag er sejladsen til Grenaa indstillet og terminaler og kajanlæg er nedslidte. Det fortæller sn.dk.

Men det betyder ikke, at der ikke er behov for yderligere kapacitet i havnen, for behovene har ændret sig.

- Vi oplever stor efterspørgsel på arealer og pakhuskapacitet. Samtidig har vi nogle kajarealer, der trænger til at blive renoveret og optimeret, så vi er begyndt at spare sammen til en investering i industrihavnen, fortæller havnefoged på Hundested Havn Søren Brink til sn.dk.

Ifølge planerne skal industrihavnen udvides med ca. 17.000 kvadratmeter blandt andet fra de områder, der tidligere husede færgelejet.

- Temaet for vores ansøgning er grøn energi. Vi ønsker at etablere en ny kaj, som primært bruges til at håndtere biobrændsel. Der skal være et pakhus til træpiller, oplyser Søren Brink til sn.dk.

Et andet ben i havneudvidelsen er anlæggelse af en servicehavn til håndtering af havmølleprojekter.

Ifølge sn.dk kommer udvidelsen af Hundested Havn til at koste 36,5 mio. kr. og havnen har ansøgt Trafikstyrelsens havnepulje om halvdelen af beløbet.

- Vi forventer svar i november. Hvis det er positivt, så går vi i gang med det samme. Hvis vi ikke får tilskud, så afventer vi lidt, men ikke længe. Vi vil gerne i gang alligevel, men ser lige tiden an for eksempel i forhold til, om stålpriserne forandrer sig, siger Søren Brink til sn.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109