23948sdkhjf

Medie: Eksplosioner ved Nord Stream

Svenske SVT har været i kontakt med seismolog, der ikke er i tvivl om, at der har været mindst to eksplosioner i nærheden af Nord Stream 1 og 2

Gaslækagen på Nord Stream 1 og 2 undersøges nu af den tyske stat som et bevidst angreb. Det skriver den svenske tv-station SVT. Ifølge stationen har målestationer i både Sverige og Danmark registreret kraftige undervandseksplosioner i det område, som gaslækagen befinder sig i.

- Der er ingen tvivl om, at der er tale om eksplosioner, siger Björn Lund, lektor i seismologi ved det svenske nationale seismiske netværk, SNSN til SVT.

Ifølge SVT havde en af eksplosionerne en styrke på 2,3, og blev registreret på hele 30 målestationer i det sydlige Sverige.

- Man kan tydeligt se, hvordan bølgerne hopper fra bunden til overfladen. Der er ingen tvivl om, at det var et brag. Vi havde endda en station i Gnosjö, der fangede det her, fortæller Björn Lund.

Sammenklip af gaslækagerne ved Nord Stream-rørledningerne. Den største danner uro på overfladen på godt 1 kilometer i diameter. Den mindste laver en cirkel på cirka 200 meter. Video: Helikopter Wing / Forsvaret.

Den første eksplosion blev registreret klokken 02:03 natten til mandag og den anden klokken 19:04 mandag aften.

Søfartsstyrelsen har udsendt advarsel mod sejlads i området, der angives som farligt for sejlads.

Gaslækagerne blev opdaget af Forsvarets F-16-beredskab, skriver Forsvaret.

Fregatten Absalon og miljøskibet Gunnar Thorson er på vej for at gennemføre farvandsovervågning ved forbudszonerne, oplyser Forsvaret på Twitter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094