23948sdkhjf

Transportminister på grøn rundtur i Kalundborg Havn

Havnedirektør Bent Rasmussen i Kalundborg Havn fik mulighed for at præsentere en række af havnens grønne tiltag, da transportministeren kom forbi

Mandag morgen kom transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) forbi havnekontoret på Kalundborg Havn. Her stod havnedirektør Bent Rasmussen, havnebestyrelsesformand Jesper Wienmann Hansen og Molslinjens operationelle chef Hans-Henrik Simonsen klar til at give gæsterne en rundtur på havnen og ikke mindst vise de mange grønne initiativer frem, som i øjeblikket præger havnen.

Havnen er i gang med at indføre offshore strømforsyning, omlægge de dieseldrevne kraner til el og udvide Kalundborg Vesthavn, så havnen kan klare mere gods. Her har Kalundborg Kommune søgt en pulje på 50 millioner i Transportministeriet, oplyser Bent Rasmussen.

- Det er naturligvis vigtigt, at havnenes minister ved selvsyn ser de meget store investeringer, der er foretaget og fortsat foretages i Kalundborg. Pt investeres over 20 milliarder kroner i industrien i Kalundborg. Vi fik med besøget en mulighed for at vise transportministeren, hvad vi arbejder med, og hvilke udfordringer vi har med den helt nødvendige grønne omstilling, fortæller Bent Rasmussen til Søfart.

Hans-Henrik Simonsen fra Molslinjen benyttede lejligheden til at fortælle om den elfærge, som skal sættes ind på overfarten i januar 2025, og at man på ruten havde en fremgang på 50 procent på personbiler, hvilket også var et af argumenterne for en udvidelse af havnen.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) er valgt i området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109