23948sdkhjf

Transportminister på grøn rundtur i Kalundborg Havn

Havnedirektør Bent Rasmussen i Kalundborg Havn fik mulighed for at præsentere en række af havnens grønne tiltag, da transportministeren kom forbi

Mandag morgen kom transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) forbi havnekontoret på Kalundborg Havn. Her stod havnedirektør Bent Rasmussen, havnebestyrelsesformand Jesper Wienmann Hansen og Molslinjens operationelle chef Hans-Henrik Simonsen klar til at give gæsterne en rundtur på havnen og ikke mindst vise de mange grønne initiativer frem, som i øjeblikket præger havnen.

Havnen er i gang med at indføre offshore strømforsyning, omlægge de dieseldrevne kraner til el og udvide Kalundborg Vesthavn, så havnen kan klare mere gods. Her har Kalundborg Kommune søgt en pulje på 50 millioner i Transportministeriet, oplyser Bent Rasmussen.

- Det er naturligvis vigtigt, at havnenes minister ved selvsyn ser de meget store investeringer, der er foretaget og fortsat foretages i Kalundborg. Pt investeres over 20 milliarder kroner i industrien i Kalundborg. Vi fik med besøget en mulighed for at vise transportministeren, hvad vi arbejder med, og hvilke udfordringer vi har med den helt nødvendige grønne omstilling, fortæller Bent Rasmussen til Søfart.

Hans-Henrik Simonsen fra Molslinjen benyttede lejligheden til at fortælle om den elfærge, som skal sættes ind på overfarten i januar 2025, og at man på ruten havde en fremgang på 50 procent på personbiler, hvilket også var et af argumenterne for en udvidelse af havnen.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) er valgt i området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Maritime Synspunkt: E-metanol kan gøre eksisterende færger grønne
Norsk by-færge i Stockholm skal sejle autonomt
Investeringseventyret i Hanstholm er slut - "Sådan går det, når businesscasen ikke er stærk nok"
Flertal for nedrivning af omstridt Mærsk-bygning
Giver ikke op så let: På denne ø skal købmanden bare overleve
Tager uundgåelig beslutning efter år med underskud og flere hundrede millioner i gæld
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156