23948sdkhjf

MAN vil halvere virksomhedens C02-udledning inden 2030

Producenten af b.la. motorer vil halvere virksomhedens udledning af drivhusgasser i løbet af de næste syv år

MAN Energy Solutions vil halvere C02-udledningen fra sine produktionsanlæg med 50 pct. inden 2030. Det er en del af virksomhedens mål om dekarbonisering, som netop er udgivet i en ny rapport. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

I rapporten forpligter MAN Energy Solutions, der bl.a. producerer dieselmotorer, sig til at have fokus på bæredygtige løsninger, og de bæredygtige løsninger vil koncentrere sig om fire fokusområder: Dekarbonisering, Cirkulær Økonomi, Ansvar i Supply Chain og Employee Empowerment.

- Klimaforandringer – og dermed behovet for at reducere drivhusgasser – er sandsynligvis vores generations største udfordring og spiller naturligvis en nøglerolle i vores virksomhedsstrategi. Virksomhedernes bæredygtighed involverer dog også andre aspekter udover klimabeskyttelse, og ender ikke ved egen port. Vi forfølger en kulturel transformation, der også omfatter vores partnere og leverandører, siger Uwe Lauber, adm. direktør i MAN Energy Solutions i pressemeddelelsen. 

Vil investere millioner af euro i vedvarende energi

Inden for området dekarbonisering, fokuserer MAN Energy Solutions også på en stødt voksende produktportefølje, som også reducerer CO2-udledningen.  Konkret betyder det ifølge pressemeddelelsen, at bæredygtige teknologier og løsninger i 2030 skal udgøre størstedelen af ​​MANs forretning, og at porteføljen også skal indeholde en løsning til CO2-neutral drift for hver produktgruppe.

MAN Energy Solutions' produktionsanlæg reducerer også støt deres CO2-udledning.

- Mens driften af ​​vores produkter er langt den største løftestang til at reducere emissioner, arbejder vi konstant på at reducere emissionerne yderligere fra vores produktionssteder og fabrikker. Inden 2030 vil vi halvere vores produktions CO2-udledning, siger direktøren.

Al el købt til virksomhedens europæiske produktionssteder siden januar 2022 er desuden kommet fra vedvarende kilder. MAN planlægger ifølge meddelelsen også at investere millioner af euro for at udvide sin egen produktion af vedvarende energi.

Som et eksempel på nogle af de tiltag, som MAN allerede har taget for at mindske virksomhedens udledning, nævnes en reduktion af mængden af ​​affald med 40 pct. og energiforbruget med 20 pct. i henholdsvis 2020 og 2021. MAN arbejder også på at forlænge levetiden på sine egne produkter. Fokus her omfatter konvertering af dieselmotorer til at køre på flydende naturgas (LNG) eller klimaneutrale brændstoffer som syntetisk naturgas (SNG), grøn metanol og ammoniak.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125