23948sdkhjf

Semco Maritime og ISC i trio om flydende transformerstationer

To danske virksomheder Semco Maritime og ISC Consulting indgår i et nyt partnerskab med Technip Energies' datterselskab Inocean, der har base i Norge og Sverige. 

Der er mange tekniske risici, der skal håndteres Tommy Flindt, Semco Maritime.

Sammen vil de udvikle, bygge og installere flydende transformerstationer til havvindmølleparker.

Det nordiske partnerskab kombinerer to årtiers erfaring med havvindmøller fra offshore transformerstationer på fast grund med ekspertise inden for skibsarkitektur, skriver parterne i en meddelelse.

Sammen vil de bringe flydende offshore transformerstationer på markedet, der er både pålidelige og billige, og de har allerede udviklet et skalerbart koncept.

Mens teknologien for flydende vindmøller er velkendt, er flydende transformerstationer stadig er et koncept, der befinder sig i markedets modningsfase, skriver parterne.

- Efterhånden som flydende vindmølleparker udvikler sig med hensyn til størrelse, afstand fra kysten og vanddybde, bliver behovet for flydende transformerstationer et centralt element, siger Tommy Flindt, der har titel af Senior Director, Technology & Market Development, Renewable Energy, i Semco Maritime, der har 1.900 medarbejdere.

- Der er mange tekniske risici, der skal håndteres, fastslår han. 

Danske ISC først med transformerstation på fast grund

ISC Consulting, der er eksperter i havvindmøller, har hovedkontor i København og beskæftiger 230 medarbejdere. Virksomheden er pioner inden for offshore vindkraft og har designet verdens første transformerstation med fast bund til en offshore vindmøllepark. Siden 2003 har ISC lavet teknisk design til mere end 45 offshore stationer. 

- Vi er nu klar til at kaste os ud i flydende transformerstationer. Vi mener, at vores fælles team vil levere en omkostningseffektiv løsning med solid pålidelighed, samtidig med at vi leverer til de højeste sikkerhedsstandarder, siger Andreas Laungaard, Vice President for Renewable Energy & Operations Offshore hos ISC. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125