23948sdkhjf

Dansk skibsreder har part i fejlramt krydstogtskib

Niels-Erik Lund bekræfter ejerandelen i et andet skib, det 36-år gamle 'Ocean Atlantic', som for nylig blev tilbageholdt af de norske myndigheder på grund af 23 alvorlige sikkerhedsrelaterede fejl og mangler.

Det er kompliceret, for der er mange ind over driften af sådan et skib Jens Rasmussen fra rejseselskabet Albatros, der chartrede 'Ocean Atlantic'

Det skriver Avisen Danmark.

Norges Sjøfartsdirektorat betegner 23 fejl og mangler på 'Ocean Atlantic' som alvorlige. Fejlene blev konstateret, da skibet 18. juli i år fik hul i skroget og blev tilbageholdt ved Svalbard og ført til Longyearbyen på Svalbards hovedø Spitsbergen.

'Ocean Atlantic' var chartret af det danske rejseselskab Albatros, mens Niels-Erik Lunds selskab Sunstone ejer en tredjedel af skibet.

Charteraftalen med Albatros er ophørt, men Niels-Erik Lund ser ikke 'Ocean Atlantic' som problematisk.

- Skibet er repareret, det tog kun få dage. Det er fuldt funktionsdygtigt og kan sejle hvor som helst i verden, siger han til Avisen Danmark

Hvem skal nu betale?

De aflyste sejladser har kostet Albatros et tocifret millionbeløb, men salgsdirektør Jens Rasmussen afviser over for avisen, at Albatros står tilbage med ansvaret for skibets stand.

Det store spørgsmål er nu ifølge avisen, hvad der sker m.h.t. ansvaret, den opsagte charterkontrakt og reparationsudgifterne efter de påpegede fejl og mangler i Norge. 

Det er ifølge salgsdirektøren ikke blot et spørgsmål om Albatros eller Sunstone, som skibet er chartret hos.

- Det er kompliceret, for der er mange ind over driften af sådan et skib. Vi har rejseopgaven, andre står for andre ting - hyre af besætning, den tekniske drift, køkken, restaurant, alt muligt forskelligt, siger Jens Rasmussen til Avisen Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172