23948sdkhjf

Vil etablere Danmarks største flydende havmøllepark

Danmark kan se frem til at få sin første flydende havmøllepark 41 km øst for Svaneke, hvis selskabet CIP får held med sine ambitioner

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) vil etablere, hvad de forventer måske bliver verdens største flydende havmøllepark i farvandet øst for Bornholm - mere præcist ca. 41 km ude i Østersøen. Havmølleparken skal hedde Bornholm Bassin Øst og forventes at stå klar i 2027. Det skriver Finans.dk.

Efter planen skal Bassin Øst blive på 1,5 gigawatt, hvilket er mere end dobbelt så meget, som den største havmøllepark i Danmark i dag.

- 80 pct. af verdenshavene er så dybe, at du er nødt til at benytte flydende fundamenter for at bygge. Indtil videre har vi bygget der, hvor vi kan nå havbunden, og der er vi jo forkælede i Danmark med Nordsøen, som er et fantastisk sted at lave havvind. Der er lavt til havbunden, og der er god vind, siger CIP’s havvinddirektør og partner, Michael Hannibal til Finans.dk.

Han oplyser endvidere, at de indledende beregninger i businesscasen holder. Ellers havde man aldrig søgt om at få lov til at opføre projektet.

- En meget stor del af vores pipeline er efterhånden med flydende fundamenter. Derudover har vi etableret et kompetencecenter for flydende havvind, hvor vi har identificeret en håndfuld koncepter, som har potentialet til skalering, oplyser Michael Hannibal til Finans.

- Dette er en fantastisk mulighed for, at Danmark kommer helt i front med en ny teknologi, påpeger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125