23948sdkhjf

Over 200 elever deltog i maritim uddannelsesdag

Der var fyldt godt op med 8. klasses elever på Hirtshals Havn, da 38 virksomheder holdt åbent hus i arrangementet Workforce of The Future

210 elever fra 8. klasse i Hjørring Kommune deltog i arrangementet Workforce of The Future, hvor 38 virksomheder med tilknytning til havnen i Hirtshals holdt åbent hus og inviterede de mange elever indenfor for at give en forsmag på, hvilke arbejdsopgaver og hvilke karrieremuligheder, der findes lokalt hos Hirtshals´ maritime branche.

- Det her er et rigtig godt arrangement, hvor den virkelige verden udfolder sig for vores unge mennesker. Formatet giver en helt anden form for indblik i det lokale arbejdsmarked. Eleverne både ser og mærker, hvad der er inde bag virksomhedernes facade. De skal afprøve praktiske færdigheder, så mange af dem får også en fornemmelse af, hvad de er gode til, og går derfra med en succesoplevelse, fortæller John Windbirk, der er erhvervsplaymaker i Hjørring Kommune.

Siden 2019 har Hjørring Kommune arbejdet indgående med den såkaldte Ungegaranti, der skal sikre at flere unge kommer i uddannelse eller job. I Ungegarantien er en af de helt centrale indsatser, at de unge får så meget indsigt i job-og uddannelsesmulighederne som muligt.

Bag arrangementet Workforce of The Future står Dansk Metal Vendsyssel, Hirtshals Havn, Hirtshals Service Group, EUC Nord, Hjørring Kommune og Erhvervsservice Nord.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142