23948sdkhjf

Det maritime Sydfyn viser muskler i Svendborg i dag

Maritim messe i Svendborg skal sætte fokus på grøn omstilling og innovation i det blå Danmark

Den grønne omstilling har stor betydning i det blå Danmark, og en stor del af omstillingen skal bæres af innovation og udvikling. Svendborg er derfor et helt naturligt omdrejningspunkt, for her er der maritim historie, så det emmer, her er maritim uddannelse, og mange maritime virksomheder, som er udsprunget netop af den maritime historiske baggrund, som byen har.

Derfor er det Svendborg, der skal på verdenskortet, når IMM22 den 20. september slår dørene op for debat og uformelle møder.

Unge og etablerede mødes

Det er de unge nye spillere og de etablerede aktører i branchen, der på denne uformelle måde for mulighed for at networke. Og alle gode kræfter er sat til for at gøre det til en spændende dag.

Det sker i Rundbuehallerne tirsdag den 20. september.

Keynote-speaker er Kjeld Aabo, Director New Technologies, Two-stroke Sales and Promotion MAN ES. Vi fangede ham på telefonen i Østrig:

Det bliver en virkeligt spændende dag. Jeg vil i mit indlæg sætte fokus på de mange spændende ting, der foregår i vores branche, og for mig handler det jo om motorteknologier og de nye brændstoffer Kjeld Aabo, MAN ES

- Det bliver en virkeligt spændende dag. Jeg vil i mit indlæg sætte fokus på de mange spændende ting, der foregår i vores branche, og for mig handler det jo om motorteknologier og de nye brændstoffer. Vi har to store testmotorer i København, hvor vi tester nye brændstoffer. Jeg vil give en status på metanol som brændstof, som Mærsk jo nu bruger, og jeg vil komme ind på ammoniak-motorer, fortæller han til Søfart, og han tilføjer:

- Det er vigtigt at vi kommer ud over rampen, for det er en virkeligt spændende branche for de unge. Der er store muligheder, for der mangler teknikere som ingeniører og maskinmestre til at føre innovationen frem, og det er jo noget der vil tage mange år, siger han.

Tungt panel

DR’s økonomi-korrespondent Casper Schrøder er moderator i den efterfølgende paneldebat: ”Hvad kræver den grønne omstilling af det ’blå Danmark’.

I panelet sidder investor, formand og ejer af Visti Unlimited Thomas Visti, journalist Peter Hesseldahl – Head of Innovation & Partnerships hos DFDS Mads Bentzen Billesø, Uddannelsesdirektør hos SIMAC Jan Askholm samt Kjeld Aabo deltager.

Svendborg Kommunes erhvervschef Søren Bach-Hansen fortæller:

- IMM22 cementerer, at det maritime område er helt centralt i Svendborg og på Sydfyn. Det er en del af vores kulturarv og DNA, men også en del af vores fremtid med Sydfyn som maritimt kraftcenter.

Masser at kigge på

Deltagerne kommer til at møde 45 spændende maritime og innovative messestande samt høre pitches fra SIMAC-studerende. SIMAC er syv gange løbet med sejren til DM i Entreprenørskab og præsenterer til IMM22 to virksomheder hhv. ’Relight’ og ’LIPO TOP’.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141