23948sdkhjf

Mærsk-veteran fylder 60

Det var en vigtig opgave, der ventede Claus V. Hemmingsen, da han i 2016 blev viceadministrerende direktør hos A.P. Møller-Mærsk og topchef for energidivisionen med Mærsks olieselskaber.

Tiden var kommet til at fokusere Mærsk og sige farvel til olieselskaberne, og da sidste skridt til det blev taget med børsnotering af Maersk Drilling i 2019, takkede han af.

Efter næsten fire årtier hos Mærsk var det tid til andre opgaver for Claus V. Hemmingsen, der i dag torsdag den 15. september fylder 60 år.

I forbindelse med børsnoteringen fortalte han, at der var en naturlig skillevej, nu hvor arbejdet med at udskille olieselskaberne var afsluttet.

- Jeg har kun én plan, og det er, at jeg skal sætte mig ned og overveje det, og det vil jeg gøre helt for mig selv, sagde han i 2019 ifølge Marketwire.

Han fik dog ikke Mærsk helt ud af olien, da der ikke blev fundet en køber til Maersk Supply Service, der leverer services til olieindustrien. Men tiden var inde til det næste skridt.

Han har dog ikke sluppet forbindelsen til Mærsk helt, da han nu er medlem af bestyrelsen i A.P. Møller Holding, der forvalter Mærsk-familiens store formue.

Han er blevet bestyrelsesformand for Innargi, som ejes af holdingselskabet, med målet at bruge geotermi til at opvarme millioner af hjem samt i Huscompagniet, der laver typehuse.

Begyndte som shippingelev

Claus V. Hemmingsen begyndte som shippingelev i 1981 og arbejdede sig op hos Mærsk, hvor han undervejs var udstationeret i både Hongkong og Singapore.

Han nåede at være direktør for forskellige forretningsområder og tog på rejsen også lederkurser i både London, New York og Schweiz.

I 2005 blev han topchef for Maersk Drilling, som lejer borerigge og boreskibe ud, og her var han med til at bygge selskabet op.

Han er fortsat bestyrelsesformand i selskabet, men han står til fremover blot at være menigt medlem, da Maersk Drilling er ved at fusionere med konkurrenten Noble. Det sker under konkurrentens navn.

Derudover har han også en stribe andre bestyrelsesposter. For eksempel hos DFDS, hvor han ligeledes er formand.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141