23948sdkhjf

Skoleskibet 'Danmark' kolliderer med amerikansk flådefartøj

Skoleskibet ‘Danmark’ kom lidt for tæt på amerikansk flådefartøj, da skoleskibet skulle bugseres ud af havnen i Baltimore

Der var ingen personskade, da skoleskibet ‘Danmark’ søndag kolliderede med det amerikanske flådefartøj ‘USS Minneapolis-St. Paul’ i havnen i Baltimore, men skoleskibet fik beskadiget noget af rækværket og skibssiden agter på skibet. Det bekræfter direktør for Martec Pia Ankerstjerne på uddannelsesstedets hjemmeside. 

Uheldet skete, mens ‘Danmark' blev bugseret rundt i havnen af flere slæbebåde, der tilsyneladende fik ‘Danmark' lidt for højt op i fart, så skoleskibet ikke kunne nå at stoppe, før det ramte det amerikanske flådefartøj.

På en video på Youtube, der viser hele hændelsesforløbet, er det tydeligt at se, hvordan ‘Danmark’ bugseres rundt i havnen for i første omgang at komme fri af en lidt trang placering i havnen, og så efterfølgende hvordan ‘Danmark’ nærmest trækkes ind i det amerikanske flådefartøj. Ophavsmanden til videoen, Dick Froderman skriver i forbindelse med videoen, at slæbebådene, ifølge ham ikke hjalp “...til sidst forårsagede de problemerne. ‘Danmark’ var blot "med på turen!," skriver han.

'Danmark' kolliderer med amerikansk flådefartøj. Video: Dick Froderman

Til Søfart forklarer Dick Froderman, at han ikke så 'Danmark' sejle for egen kraft, men at to slæbebåde bugserede 'Danmark' i havnen. 

- Jeg kunne se slæbebådene flytte skibet, så det var tilbage i nærheden af sin oprindelige startposition; men de tillod skibet at bevare det momentum, de havde givet skibet, og undlod at trække det ud fra ud fra molen, da skibet nærmede nærmede sig, hvor 'SS Minneapolis - St Paul' var fortøjet. 'Danmark' fortsatte langs molen og kolliderede med flådefartøjet i stedet for at blive trukket fri af molen, fortæller han til Søfart.

Til Ekstrabladet fortæller direktør i Martec Pia Ankerstjerne, at det er normal procedure, at slæbebåde hjælper med at bugsere ‘Danmark' i havne, og at der kun er sket lettere skade på skoleskibet.

- Det, der sker, er, at noget af rækværket på agterdækket falder ned i vandet. Det er de ved at fikse nu, fortæller hun til avisen.

Til Søfart oplyser Pia Ankerstjerne, at Søfartsstyrelsen mandag aften på baggrund af DNV-undersøgelse har givet skibet grønt lys til videre sejlads til New York

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141