23948sdkhjf

Havareret fragtskib bugseret til Esbjerg

Den nederlandske coaster ‘Helge’, der fredag kolliderede med fragtskib 20 sømil vest for Ringkøbing, er bugseret til Esbjerg havn

Marinehjemmeværnet i Hvide Sande/Ringkøbing assisterede fredag aften ved bjærgning af den nederlandske coaster ‘Helge’, der efter kollision fragtskibet 'Wild Cosmos' var i fare for at gå ned. Det skriver jv.dk.

‘Helge’ havde taget vand ind og havde voldsom slagside og desuden fået betydelige skader over rælingen i styrbord side.

Efter kollisionen blev de syv besætningsmedlemmer bjærget i helikopter af Forsvarets søredningstjeneste.

Umiddelbart forlød det, at skibet ikke stod til at redde, men senere på dagen blev et hold bjærgningsspecialister transporteret ud til skibet, hvor de blev firet ned for at inspicere det havarerede fragtskib.

Deres vurdering var ifølge Marinehjemmeværnet, at ‘Helge’ godt kunne bugseres, hvorefter holdet på skibet fik etableret slæb til slæbebåden ‘Sigyn’ fra Esbjerg. Ved midnatstid ankom slæbebåd og ‘Helge’ til Esbjerg Havn, hvor skibet stadig befinder sig. 

'Helge' var onsdag sejlet fra Antwerpen i Belgien med kurs mod Porsgrunn i Norge. Fragtskibet 'Wild Cosmos' kunne efter kollisionen for egen kraft fortsætte sin rejse fra Sydafrika til Skt. Petersborg.

Søredningstjenestens optagelser af 'Helge'

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109