23948sdkhjf

Tunge kampvogne udskibet fra Fredericia

Forsvaret har udskibet 14 Leopard 2A7 kampvogne og andet militært udstyr fra Fredericia Havn

Forsvaret har netop gennemført en rotation af sin tilstedeværelse i Estland, og denne gang er der blevet plads til det helt tunge skyts ombord på den civile færge, der fragter materiellet til Estland. Det fortæller Fredericia Dagblad blandt andet med reference til Forsvaret.

I alt 14 Leopard 2A7 kampvogne og andet militært materiel er udskibet fra Fredericia Havn og ifølge avisen er det første gang i næsten tyve år, at så tunge våben er indsat på mission i udlandet. De 14 kampvogne vejer hver især 68 ton og kommer fra Jydske Dragonregiment og skal i Estland indgå i den britisk ledede kampgruppe enhanced Forward Presence - kun 26 kilometer fra grænsen til Rusland.

- Der er tale om en udsendelse, der på mange måder er historisk. Det er første udsendelse af den opgraderede Leopard 2A7 i en international mission, og det er første gang, vi udsender en eskadron med firevognsdelinger og i alt 14 kampvogne i en international mission, fortalte oberstløjtnant Kristian Kold, der er chef for I Panserbataljon hos Jydske Dragonregiment ved afskibningen.

Ifølge avisen var skibet charteret hos Kombardo og ud over de 14 kampvogne er omkring 160 soldater med på missionen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14