23948sdkhjf

Svensk søværn tester sejlende droner

Det sejlende dronefartøj ’Enforcer III’, som testes af det svenske søværn, indeholder teknikker til forbedret navigationsstøtte og muligheder for at operere den ubemandet.

Vi har brugt Enforcer III taktisk til avanceret rekognoscering Viktor Tornerhjelm, kommandør på HMS Nyköping

Det svenske søværn kan i en ikke fjern fremtid bestå af en kombination af bemandede og ubemandede platforme. Den ubemandede platform gør den bemandede platform mere effektiv og reducerer risikoen for enheder og personale.

Det skriver mediet Navalnews.

Det ubemandede fartøj kan anvendes til avanceret rekognoscering. Det er, når man sender båden ud på lange distancer, og den leverer nyttige oplysninger med hjælp fra radar og kamera.

- Der foretages en risikovurdering, hver gang man sender en båd ud, og i dag har vi altid folk om bord. Men vi kan se, at det nu er muligt at sende ubemandede både ud i scenarier med højere risiko. Den svenske flåde er ved at undersøge, hvordan autonome platforme kan passe ind i deres eksisterende operationer, og det er her, vi kommer ind i billedet og skaber teknologien og mulighederne. Vi ser frem til at modtage feedback fra øvelsen, siger Jens-Olof Lindh, projektleder hos Saab.

Af sikkerhedshensyn er der en besætning om bord under testene, men bådens operationer styres fra korvetten ’HMS Nyköping’. 

De mål, der opdages af ’Enforcer III’, sendes til Saabs personale på korvetten, og de overfører dem derefter til skibet.

- Vi har brugt 'Enforcer III' taktisk til avanceret rekognoscering. Vi er så i stand til at trække os mere tilbage og være radarstille. Det gør mit skib langt sværere at lokalisere for fjenden, siger Viktor Tornerhjelm, kommandør på HMS Nyköping.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141