23948sdkhjf

Planer for storebæltsfærge stødt på grund

Den gamle storebæltsfærge 'M/F Broen' får lov til at sejle i sin egen sø. Politikerne skubber beslutningen, om den skal skrottes eller ej foran sig.

Vi har ikke taget stilling til, om færgen skal skrottes eller ej borgmester Knud Vincents

Det skriver TV2 Øst.

Der var planer om at indrette færgen fra 1952 til et maritimt vartegn, et kulturhus, og der var store planer om at bringe den tilbage til fordums glans. Men siden har den 80 meter lange færge haft kurs mod et økonomisk forlis. Og den er fortsat totalt lukket for offentligheden.

- Med budgetforliget har vi ikke taget stilling til, om færgen skal skrottes eller ej. I stedet giver vi os tid til at undersøge sagen bedre. Forligspartierne er enige om, at der skal foretages en nærmere vurdering af, hvordan vi kan bruge og vedligeholde M/F Broen i fremtiden. Vi søger også dialog med foreninger og andre interessenter om fremtiden for færgen, forklarer borgmester Knud Vincents (V), Slagelse Kommune, til mediet.

Konkret er der afsat 341.000 kr. til analysearbejdet i 2023. Kommunen har allerede brugt godt 17 mio. kr. på at købe færgen og lægge den op i en stor sandkasse i et af de tidligere færgelejer i Halsskov Færgehavn. 

Men der venter en endnu større regning for den langtidsparkerede færge. Det billigste er at få skrottet færgen, det kommer til at koste 9,3 mio. kr., hvor luksusmodellen, hvor færgen føres tilbage til sin originale tilstand og kan benyttes som møde- og kultursted, koster 242,8 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187