23948sdkhjf

Spiludviklere skal gøre radarbilleder tredimensionelle

Den maritime elektronikvirksomhed Terma har indledt samarbejde med en gruppe datamatikerstuderende om at lave radarbilleder i 3D

Inden for søfarten er brugen af radarbilleder helt afgørende for både navigation og forholdet til andre fartøjer. Men som bekendt er radarbilleder kun to dimensionale (2D), men der kunne måske være en værdi i, at få en 3D-oplevelse af radarbilledet.

Til det formål har den martime elektronikvirksomhed Terma ifølge Randers Amtsavis hyret en gruppe elever fra Grenaas datamatikeruddannelse på Dania.

Dania har fokus på spiludvikling, men ifølge amtsavisen var specialist hos Terma Allan Bo Jørgensen interesseret i et samarbejde med Dania om at udvikle 3D-radar og tog kontakt til uddannelsesstedet.

- Jeg ved, at de datamatiker-studerende i Grenaa har nogle helt særlige kompetencer. Så jeg var interesseret i et samarbejde, hvor vi i fællesskab skal finde ud af, om 3D-visualiseringer er noget, vi skal arbejde videre med, og om det er et produkt, Termas kunder vil være interesseret i, forklarer Allan Bo Jørgensen til Randers Amtsavis, der tilføjer, at det også handler om, at finde ud af, om de studerende kan andet end udvikle spil.

Ud over radarteknologi er Terma også global underleverandør til flyvevåbnets nye fighter F-35.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14