23948sdkhjf

Ukendt donation skal lokke 40-80 tekniske talenter til søfarten

En donation på et hemmeligt beløb fra Dampskibsselskabet Norden A/S skal få 10-20 studerende årligt i de kommende fire år til at rette blikket mod et studieforløb og senere en karriere i søfarten.

Jeg kan ikke udtale mig om beløbets størrelse, men det er nok til, at satsningen kan køre i fire år Magnus Gary, Shippinglab

Donationen sker til Shippinglab, som er Det Blå Danmark fælles og flerårige projekt for maritim forskning, udvikling og innovation. Bag Shippinglab står en række fonde samt nogle af de største maritime virksomheder og organisationer, herunder A.P. Møller-Mærsk og MAN Energy Solutions.

- Jeg kan ikke udtale mig om beløbets størrelse, men det er nok til, at satsningen kan køre i fire år, og vi forventer, at tiltaget om studieprojekter vil kaste mellem 10 og 20 projekter af sig om året, siger projektdirektør Magnus Gary, Shippinglab, til Søfart.

Give studerende praktisk erfaring

Med donationen i ryggen vil Shippinglab forsøge at tiltrække flere tekniske talenter til Det Blå Danmark. Konkret vil det ske ved at involvere universitetsstuderende i de teknologi-fokuserede samarbejdsprojekter og derved tilbyde dem praktisk erfaring, som er direkte relevant for aktørerne, hedder det i en pressemeddelelse.

- Vi har ikke prøvet at inddrage unge teknologi-talenter på denne direkte facon før, men vi tror på, at det vil inspirere på en ny måde. Der er mangfoldige muligheder for en spændende karriere, men de unge skal jo lære branchen og mulighederne at kende for at kunne vælge den til, fortæller Magnus Gary.

Rotere mellem flere virksomheder

Sideløbende vil projektet arbejde for en studiejob-rotationsordning, hvor de studerende får mulighed for at arbejde i flere forskellige maritime virksomheder.

- Der er mange gode muligheder hos de enkelte universiteter, og vi vil forsøge at binde aktiviteterne sammen og skabe en fælles synlighed. For eksempel i relation til forskningsskibet Dana V på DTU og den nye maritime ingeniøruddannelse på SDU, hvor vi vil bidrage med relevant aktivitet. På samme vis er der allerede en række gode tiltag i gang hos Det Blå Danmarks organisationer, som Shippinglab vil støtte op om, siger projektdirektøren.

Han oplyser, at det næste halve års tid vil gå med at mødes med stakeholdere fra Det Blå Danmark og universitetsverden for at præsentere muligheden og inddrage dem og deres input i den samlede satsning.

Projekterne vil blive påbegyndt sideløbende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203